Σε διαδρομές «θρίλερ» εξελίσσονται καθημερινά τα περιστατικά στα οποία επεμβαίνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στα Χανιά  εξαιτίας του πεπαλαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων κ.Κιοπές, τα τρία ασθενοφόρα που έχουν απομείνει  δεν διαθέτουν μηχανική υποστήριξη, ενώ εκείνα που την έχουν βρίσκονται σε συνεργείο με άγνωστο το πότε θα επισκευαστούν ελλείψει πιστώσεων.

Το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Χανίων  βαρύτατο περιστατικό γρίπης από την Ικαρία το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Και ενώ ο ηλικιωμένος ασθενής -που πιθανότατα έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1- έδινε μάχη για τη ζωή του, τη δική της μάχη για την ασφάλεια του ασθενούς έδινε καθ” όλη τη διάρκεια της διαδρομής και η γιατρός του ΕΚΑΒ που τον συνόδευε. Το ασθενοφόρο είναι ένα από τρία πεπαλαιωμένα που διαθέτει ο νομός Χανίων και το οποίο κάθε άλλο παρά κατάλληλα εξοπλισμένο είναι.

Η διαδρομή από το νοσοκομείο Χανίων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ήταν σωστό μαρτύριο για την γιατρό, η οποία ελλείψει σύγχρονου εξοπλισμού ανέλαβε να κάνει χειροκίνητα τεχνητή αναπνοή στον ασθενή.

Η κατάσταση στον τομέα του ΕΚΑΒ Χανίων είναι τραγική, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Αντώνης Κιοπές, ο οποίος ζητά από τους κρητικούς υπουργούς υγείας να βρουν πιστώσεις για να τεθούν και πάλι σε κυκλοφορία οι δύο κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ Χανίων.

Το σημερινό περιστατικό από την Ικαρία που νοσηλεύεται ήδη διασωληνομένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα της γρίπης σε βαριά μορφή, ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για νέο κρούσμα του ιού Η1Ν1.

 

(Ρεπορτάζ Νέα Τηλεόραση - Στέλλα Μαθιουδάκη)