Με τον Τόμας Ντελινινκάιτις σε μεγάλη μέρα να πετυχαίνει 23 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, το Ρέθυμνο Cretan Kings επικράτησε του Αρκαδικού με 89-76.

Έχοντας σχεδόν από το ξεκίνημα το προβάδισμα η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έφτασε στην τελική επικράτηση, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Η ανάλυση του ματς από το rethymnobc.gr:

1ο Δεκάλεπτο

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν 3-6 με σερί 6-0 και στην συνέχεια 5-8 όμως το Ρέθυμνο Cretan Kings απάντησε με δικό τους σερί 5-0 με κύριο εκφραστή τον Ντελινινκάιτις για το 10-8 και 15-12 αντίστοιχα για να κλείσει η πρώτη περίοδος με «βραχεία κεφαλή» για το Ρέθυμνο (21-20).

2ο Δεκάλεπτο

Με 5 αναπάντητους πόντους στην αρχή του β’ δεκαλέπτου από Γιαννόπουλο και Σάφτενααρ η διαφορά πήγε στο +6 (26-20) και στη συνέχεια στο 33-23 (15’) με καλάθι των Στόουν και Ντελινινκάιτις. Η διαφορά ανέβηκε και στους 13 πόντους με γκολ-φάουλ του Κάρτερ και 4 συνεχόμενους πόντους του Λιθουανού γκαρντ για το 40-27 στο 17’. Η ομάδα της Αρκαδίας μείωσε με ένα επιμέρους 7-2 στους 8 με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 44-36.  

3ο Δεκάλεπτο

Δυνατά μπήκε η ομάδα μας και στην 3η περίοδο και με τρίποντο από Γιαννόπουλο και καλάθια από Χάροου και Στόουν διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα παρά την προσπάθεια του Αρκαδικού να μείνει κοντά στο σκορ μειώνοντας πάντως στα 3’ πριν το τέλος με καλάθια του Λετζιόν κυρίως και τον Τζόουνς σε 58-50, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα. Με 5 πόντους του Χάροου και άλλο ένα τρίποντο του «ζεστού» Ντελινινκάιτις οι «κεραμιδί» επανέφεραν την διαφορά στο +12 με την λήξη του δεκαλέπτου (67-55).

4ο Δεκάλεπτο

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα μας διατήρησε την διαφορά με τους Χάροου και Κάρτερ να σκοράρουν και με εντυπωσιακό κάρφωμα του Τσακαλέρη να προηγούνται με +14 (77-63) στο 35’, ενώ η διαφορά ανέβηκε στους 17 με τρίποντο από τον Χάροου 3’ πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι με 5 συνεχόμενους πόντους μείωσαν στους 11 πόντους (61-50), όμως το τρίποντο του Σχίζα στη συνέχεια επανέφερε τη διαφορά στο 66-52 περίπου 1’ πριν το τέλος. Μάλιστα, ο Χάροου με 4 συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το τελικό 89-76.  

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-36, 67-55, 89-76.

Ρέθυμνο Cretan Kings(Θανάσης Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 23(4), Σχίζας 7(1), Μάντεν, Σάφτενααρ 7, Γιαννόπουλος 6(2), Τσακαλέρης 2, Χάροου 21(2), Στόουν 14, Κάρτερ 9, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Αρκαδικός (Γιάννης Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Τζόουνς 20(3), Καββαδάς 13, Βαν Όστρουμ 8, Ντέβον, Κοψάφτης, Στεφανίδης, Νοουτίνεν 8, Καλλινικίδης 5(1), Εζόμο, Τζουγκαράκης, Λι, Λετζιόν 20(3). 

Βραβεύτηκε ο Καλλινικίδης 

Ως αντίπαλος επέστρεψε στο “Μελίνα Μερκούρη” ο Αβραάμ Καλλινικίδης το απόγευμα του Σαββάτου. Η ομάδα του Ρεθύμνου εκτιμώντας τη σημαντική προσφορά του το διάστημα της τριετούς παρουσίας του τον βράβευσε πριν την έναρξη του αγώνα.

Η συνέντευξη Τύπου

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Εύχομαι να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όσον αφορά το παιχνίδι νομίζω πως ήμασταν σε μία καλή επιθετικά μέρα όπως σχεδόν πάντα μέσα στο γήπεδο μας. Είναι φυσιολογικό γιατί διαθέτουμε μία ομάδα με ταλέντο. Το μόνο που έχουμε να αντιπαρέλθουμε, γιατί η ομάδα από τα Χριστούγεννα και μετά σίγουρα έχει αλλάξει πρόσωπο, είναι την πίεση του ότι πρέπει να κερδίσουμε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες. Ακόμα δεν έχουμε κάνει εκτός έδρας νίκη, η οποία θα μας δώσει την ανάσα και θα μας βγάλει από τα προβλήματα. Συνεχίζουμε στο ίδιο τέμπο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ακέραιο εντός έδρας και ταυτόχρονα να κατακτήσουμε και κάποια νίκη εκτός».

Γιάννης Καστρίτης: «Νομίζω από όλη την εικόνα του παιχνιδιού και το τελικό σκορ η νίκη ήταν δικαιότατη. Σε αντίθεση με το πρώτο ματς του πρώτου γύρου, το Ρέθυμνο CretanKings ήθελε περισσότερο τη νίκη. Δεν θέλω να πω ότι δεν θέλαμε να κερδίσουμε. Όλα τα παιδιά προέρχονται από συνεχόμενες ήττες και είχαμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό. Το σίγουρο είναι πως προσπαθούν συχνά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και σε κάθε παιχνίδι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να βάλουν την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Σήμερα προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Στα πρώτα 12 λεπτά είχαμε 8-9 λάθη και όταν παίζεις απέναντι στο Ρέθυμνο εκτός έδρας είναι δύσκολο γιατί τιμωρεί κάθε λάθος. Απέκτησαν μία μεγάλη διαφορά και πήραν ψυχολογία, ενώ για μας ήταν ένα ακόμα «βαρίδι» στην ψυχολογία που διαμορφώνουμε κατά την διάρκεια των παιχνιδιών».

Σταύρος Σχίζας: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά, το οποίο το περιμέναμε. Ήταν και για τους δύο μας τελικός. Πιστεύω ότι το ματς κρίθηκε στο 3ο δεκάλεπτο. Οι δύο βαθμοί είναι που μετρούν. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να πάρουμε όσους βαθμούς χρειάζονται για να εξασφαλίσουμε αρχικά την παραμονή στην κατηγορία».

Άκης Καλλινικίδης: «Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι σε αυτό το γήπεδο. Που είδα αυτούς τους ανθρώπους και ξαναήρθα στο Ρέθυμνο. Αισθάνομαι αγάπη και ευγνωμοσύνη για την ομάδα και την πόλη του Ρεθύμνου. Για τον αγώνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν παλέψαμε. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Θέλαμε να μπούμε δυνατά στο παρκέ. Προσπαθήσαμε αλλά νομίζω πως προδοθήκαμε και πάλι από τα κενά διαστήματα και τα εύκολα λάθη που κάναμε. Στο τέλος καταλήξαμε να ψάχνουμε τους 90 πόντους. Δεν γίνεται να κερδίσεις εύκολα ένα τέτοιο ματς. Χάσαμε μία ευκαιρία. Λιγοστεύουν οι πιθανότητες μας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Από την Δευτέρα συνεχίζουμε να παλεύουμε και θα ψάξουμε τη νίκη στον επόμενο αγώνα».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook