Eρώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, και Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, γύρω από το ζήτημα της προώθησης του Κρητικού κρασιού.

Ο κ. Παρασύρης ζητάει από τους Υπουργούς την στήριξη της ανταγωνιστικότητας του Κρητικού κρασιού,  μέσα από τις  απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται, έτσι ώστε το Κρητικό  κρασί να ακολουθεί τις τάσεις της παγκόσμιας οινικής αγοράς.

Στα πλαίσια αυτά, τονίζει ο κ. Παρασύρης «υφίσταται η ανάγκη εντατικής ενσωμάτωσης του σύγχρονου Κρητικού  κρασιού στις εθνικές ενέργειες προβολής της Ελλάδας ως τουριστικού   προορισμού αλλά και της ποιοτικής ελληνικής γαστρονομίας.

Τέλος, υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης της Κρητικής οινικής εμπειρίας –κυρίως στις τουριστικές περιοχές– ώστε η Κρήτη μα να αποτελέσει ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο εκθετήριο τού σύγχρονου Κρητικού  κρασιού».                            

Κλείνοντας την ερώτησή του ο κ. Παρασύρης  ζητάει από τους Υπουργούς ενημέρωση σχετικά βραχυπρόθεσμα  μέτρα που προτίθενται να πάρουν για την άμεση ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Κρητικού Οίνου  και τα μέτρα που υπάγονται στον στρατηγικό μελλοντικό σχεδιασμό της ελληνικής πολιτείας γύρω από τον σχετικό ζήτημα                            

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook