Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε με τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να εγκριθεί γρήγορα ένα δεύτερο πακέτο στήριξης, δήλωσε την Δευτέρα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας.

Η Γερμανία μαζί με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί το ευρώ, υπογράμμισε.

«Η Γερμανία και όλοι οι εταίροι του ευρώ είναι σταθερά αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τη σταθερότητα του ευρώ. Αναφορικά με την Ελλάδα, θα ήθελα να πω ότι πρέπει να λάβει ένα νέο πρόγραμμα πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στην Ιταλία.

«Η Ιταλία πρέπει να στείλει η ίδια ένα σημαντικό σήμα συμφωνώντας σε ένα προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για λιτότητα και σταθεροποίηση», είπε.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι η ιταλική κυβέρνηση θα περάσει ακριβώς αυτού του είδους τον προϋπολογισμό, το συζήτησα χθες με τον Ιταλό πρωθυπουργό», προσέθεσε.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν εμφανίστηκε και τόσο… βιαστικός όσο η κ. Μέρκελ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν πρόκειται να σπεύσουν απερίσκεπτα για να αποφασίσουν το νέο σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας, είπε.

«Έχουμε κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για την Ελλάδα και τώρα, γοργά αλλά χωρίς αδικαιολόγητη βιασύνη, θα διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Είμαστε στο σωστό δρόμο», σημείωσε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, όπου στις 16:00 ξεκινά η συνεδρίαση του Eurogroup

Ο κ. Σόιμπλε είπε ακόμη ότι οι όποιες φήμες περί διπλασιασμού της χρηματοδοτικής ισχύος του μηχανισμού διάσωσης EFSF είναι ανυπόστατες.

«Σήμερα θα υπογράψουμε τη συμφωνία για τον μεσοπρόθεσμο μηχανισμό σταθερότητας. Θα προσαρμόσουμε τον EFSF στον όγκο που θα θεωρήσουμε κατάλληλο μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook