Στην διανομή 76 οικοπέδων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρωπού θα προχωρήσουν την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί o Δήμος της Πρέβεζας και η Δημοτική Ενότητα Λούρου.

Τα οικόπεδα θα διανεμηθούν σε άστεγες οικογένειες του Ωρωπού και θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης η παραχώρηση των οικοπέδων αυτών θα βοηθήσει οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που δεν διαθέτουν πρώτη κατοικία ή οικόπεδο να καλύψουν βασικές στεγαστικές τους ανάγκες.

«Ελπίζουμε τα οικόπεδα αυτά να δώσουν την δυνατότητα σε πολλούς νέους να παραμείνουν στον Ωρωπό και να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια» υπογραμμίζει ο κ. Μπαΐλης εκτιμώντας ότι στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε θα τονωθεί σημαντικά και η τοπική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με προηγούμενη απόφαση της η πρώην Δημοτική Αρχή Λούρου έχει εντάξει στους δικαιούχους τα νέα ζευγάρια που κατάγονται από τον Ωρωπό και δεν διαθέτουν οικόπεδο και πρώτη κατοικία.

Το ίδιο τονίζει και ο αντιδήμαρχος Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος ο οποίος υπογραμμίζει ότι με την διανομή αυτή θα καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιούχων ενώ προκειμένου να υπάρξει ικανοποίηση όλων των αιτημάτων ο Δήμος θα προχωρήσει και σε δεύτερη φάση την ίδια διαδικασία.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον όλων των δικαιούχων στην αίθουσα Θεάτρου της Τοπικής Κοινότητα Ωρωπού ενώ την ευθύνη της διεκπεραίωσης έχει η επιτροπή που ορίστηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

pamepreveza

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook