Στον οικισμό Τζιτζιφέ του Δήμου Αποκορώνου ξεκινούν οι εργασίες του έργου με τίτλο “Ανάπλαση εντός οικισμού Τζιτζιφές” προϋπολογισμού μελέτης 125.000,00 € (με Φ.Π.Α.) από την ανάδοχο εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε . 

Το έργο χρηματοδοτείται από από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. 

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η επέμβαση αφορά  τη διαμόρφωση χώρων με επιστρώσεις από φυσική ακανόνιστη πέτρα και πέτρινο κυβόλιθο, επιφανειακή διευθέτηση των όμβριων, ένταξη των υφιστάμενων δέντρων στην διαμόρφωση του μεγάλου πλατώματος με καθιστικά παγκάκια, φύτευση νέων δέντρων και εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού τη βελτίωση πλατώματος σε κεντρικό τμήμα του οικισμού που αποτελεί σημείο με ιδιαίτερη θέα και γειτνιάζει με το παλιό δημοτικό σχολείο όπου οργανώνονται οι πολλές από τις πολιτιστικές δράσεις του οικισμού.

Η προτεινόμενη διαμόρφωση είναι ήπια σχεδιαστικά καθώς ώστε να μπορεί στο μέλλον να συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό της αυλής του δημοτικού σχολείου. Η παρέμβαση στο κεντρικό πλάτωμα, αποσκοπεί στην ανάδειξη και στην ορθή χρήση του δημόσιου χώρου με την  δημιουργία ενιαίων επιφανειών ανάπτυξης δραστηριοτήτων, την οριοθέτηση καθιστικών με φυσική σκίαση σε σημεία ιδιαίτερης θέας και την οργάνωση χώρου στάθμευσης. Το πλάτωμα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των δυο γειτονιών στην επαρχιακή οδό Νιο Χωριό-Βρύσες. 

Έχει πανοραμική θέα του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής. Μαζί με παλιό το δημοτικό σχολείο, το κοινοτικό γραφείο και την εκκλησία της Παναγιάς, αποτελεί τον ανοικτό δημόσιο χώρο εκτόνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που οργανώνονται στον οικισμό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook