Δεκαπλασιασμό των χρηστών του ίντερνετ σε καθημερινή βάση καταγράφει τα στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας

Συγκεκριμένα 3 εκ. Ελληνες είναι σε καθημερινή βάση και επί 2,5 ώρες στο διαδίκτυο και στο facebook, έναντι μόλις 350 χιλιάδων που ήταν πριν απο λίγα χρόνια.

Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο ανακοίνωσε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά την παρουσίαση ενός νέου προγράμματος ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Το πρόγραμμα αυτό της αστυνομίας θα παρουσιαστεί πυλωτικά μέσα στον Ιούλιο σε πέντε πόλεις: Κω, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα και Κεφαλονιά.

Οπως είπε ο κ. Σφακιανάκης το 93% των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας βρίσκεται στο διαδίκτυο και πρέπει να ενημερωθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν, αφού πια το διαδίκτυο είναι μονόδρομος για την κοινωνία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ σημείωσε ακόμη ότι αυτή την εποχή στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι με απάτες, καθώς διάφορες εγκληματικές ομάδες ή άτομα μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να εξαπατήσουν υποσχόμενοι, στις πιο αθώες περιπτώσεις, κέρδη και δώρα που δεν υπάρχουν και στις χειρότερες διαπράττουν εγκλήματα.

Παραδειγματικά, αναφέρθηκε σε ρασοφόρο ο οποίος παρέσυρε με σκοπό την αποπλάνηση σε κεντρική πλατεία της Αθήνας έναν ανήλικο. Ομως ευτυχώς ο ανήλικος είχε πάρει μαζί του και φίλους και απέτρεψε την επίθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook