Τα Σκόπια σηκώνουν και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, πυροδοτώντας την κατάσταση στα σύνορα μην επιτρέποντας στους προσφυγές να περάσουν στη χώρα.

Από τον Νοέμβριο μόνο οι πρόσφυγες από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα για να συνεχίσουν στην δυτική Ευρώπη. Οι υπόλοιποι από τις άλλες χώρες παραμένουν εκεί, προσπαθώντας να περάσουν από την άλλη πλευρά.

Τουλάχιστον 68.000 πρόσφυγες έχουν μπει στα Σκόπια από την αρχή του έτους με τις αρχές να σταματούν περίπου 4.000 που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα.

Τον προηγούμενο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε την ασφάλεια στην περιοχή, στην οποία βρίσκονται πάνω από 60 αστυνομικοί από άλλες χώρες για να βοηθήσουν στην διαχείριση των ροών.

Πρόσφατα, μάλιστα, τα Σκόπια αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε εκείνους που είχαν προορισμό τη Γερμανία ή την Αυστρία.

Ο νέος φράχτης θα απέχει μόλις 5 μέτρα από αυτόν που χτίστηκε τον Νοέμβριο, με αξιωματούχο της χώρας να αρνείται να πει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το πόσα μέτρα θα είναι. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως το μήκος του θα αγγίζει τα 30 χιλιόμετρα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook