Πανηγυρικό  ήταν το κλίμα στο Πρωτοδικείο  Ιεράπετρας αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την εκφώνηση αθωωτικής απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις  9:30 π.μ. με  τους μάρτυρες κατηγορίας και με πρώτη την κατάθεση του Δημάρχου Ιεράπετρας Κου Σήφη Αναστασάκη. Ακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Ι. Ψαρουδάκης , οι δύο αντιδήμαρχοι Κύριοι  Προϊστάκης και Ζαφειράκης καθώς και δύο εργαζόμενοι του Δήμου.  Στη συνέχεια έδωσαν κατάθεση οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων και τέλος απολογήθηκαν οι 14 κατηγορούμενοι.

Το προεδρείο λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σοβαρότητα της αιτίας του αποκλεισμού του Δημαρχείου αλλά  και  το ότι δεν προέκυψαν υλικές ζημιές και έκτροπα, μετά απο μία τετράωρη συνεδρίαση, αθώωσε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία που τους βάρυνε για διατάραξη της οικιακής ειρήνης τις ημέρες της κατάληψης.

Στη δίκη, εκτός από πλήθος κόσμου παρευρέθηκε συμπαραστεκόμενος στους κατηγορούμενους και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κος Ευγένιος.

 

 

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook