Η παράσταση «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ταξιδεύει στην Κρήτη. από τις 15 ως τις 25 Φεβρουαρίου (δείτε παρακάτω πρόγραμμα αναλυτικά)

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου
Ιστορία πρώτη

Χούντα. Στη συγγραφέα απαγορεύεται να εξέλθει της χώρας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων με πρόφαση τη μη άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας  που αναγράφεται στο διαβατήριό της. Η Ζωγράφου πολεμώντας με χιούμορ το παράλογο καθεστώς, αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμα της σε «Πόρνη – ελευθερίων ηθών» με συνέπειες τραγελαφικές.

Ιστορία δεύτερη

1973. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, παραμονές πρωτοχρονιάς, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες της απάνθρωπης συμπεριφοράς του προσωπικού, που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού. Η συγγραφέας, δεμένη στο κρεβάτι, πέφτει θύμα βιασμού από νυχτερινούς φύλακες. Εντούτοις δεν αποδυναμώνεται. Η τραυματική της εμπειρία την εξωθεί στην κατά μέτωπο σύγκρουση με τους ιθύνοντες και την καταγγελία της σαθρής λειτουργίας του νοσηλευτικού οργανισμού.

Ο Ένκε Φεζολλάρι παρουσιάζει με τη δική του διεισδυτική ματιά τις εξομολογήσεις της Λιλής Ζωγράφου: ενός συνειδητοποιημένου-σκεπτόμενου πολίτη, μιας αντισυμβατικής συγγραφέως και ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την ελευθερία σαν τόσο υψηλό αγαθό ώστε αποφασίζει να θέσει τέλος στη ζωή της για να απαλλαγεί από τη δουλοπρέπεια της πείνας.

Η οξύτητα της γραφής της, το σαρκαστικό και γλυκόπικρο χιούμορ της, η αφηγηματική της ορμητικότητα, η αφοπλιστική και έντιμη ειλικρίνεια αποκτούν λόγο επί σκηνής με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και αναδεικνύονται με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. Μία παράσταση σύγχρονη, που γκρεμίζει τα δόγματα και τους μύθους που τροφοδοτούσε η Χούντα τον αδιάφορο ως προς τα δικαιώματά του λαό.

«Όχι, η επανάστασή μου, δεν θα στρεφόταν κατά του κατεστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη. Η γη έτσι κι αλλιώς δεν χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δεν χωρά άλλα φερέφωνα»
Λιλή Ζωγράφου

Συντελεστές

Κείμενο: Λιλή Ζωγράφου
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Παίζει η ηθοποιός: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Σκηνικός χώρος / κοστούμια / φωτισμοί: Ενκε Φεζολλάρι, Χριστίνα Κωστέα
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτογραφίες / βίντεο: Αθηνά Λιάσκου

Χανιά

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 15, ΤΡΙΤΗ 16 & ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΣΤΟΥΝΤΙΟ «ΟΞΩ ΝΟΥ»
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6933-413060

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
12€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
10€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ 

Ρέθυμνο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 22 & ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΩΔΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-20:00) Τ.28310-22724
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6934-115555

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
12€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
10€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ 

Ηράκλειο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 & ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔιαRτηρητέο Τ. 2815 201555
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6934-115555

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
12€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
10€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ