Νέο «κύμα» διώξεων για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος νέων προσώπων αλλά και ήδη κατηγορουμένων, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να καλείται πλέον να αντικρούσει ακόμη μια σοβαρή κατηγορία, όχι τόσο για τη βαρύτητά της όσο για την ηθική της απαξία.

Ήδη τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή Γ. Κασίμη, ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εξεδόθη διάταξη δημοσιοποίησης των παλαιών και νέων ονομάτων των κατηγορουμένων.

Η νέα δίωξη διαχωρίζει τους κατηγορούμενους σε τρεις ομάδες.

Ειδικότερα:

Α’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι:

Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω Ίντερνετ.
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο Γ. Τσακογιάννης ήταν «ΑΦΑΝΗΣ ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ» στο οποίο εργάζονταν οι Μ. Νικολόπουλος και Ι. Παπαδόπουλος.
Επιπλέον, ο Γ. Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο Ίντερνετ για παράνομο στοίχημα, ενώ από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει το περιβόητο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ προκύπτουν 16 νέοι στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13 Φεβρουαρίου 2011 έως 18 Απριλίου 2011.

Β’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι:

Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και άγνωστοι δράστες.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ στ\’ του αθλητικού νόμου)

Όπως προέκυψε από τις μεταξύ τους συνομιλίες όλοι οι παραπάνω από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της «Θύρας 7» στις 13 Μαρτίου 2011 κατά τη διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαική για να προκαλέσουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Ομάδας Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Γ. Τσακογιάννης ενημέρωσε τον Ι. Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.

Επίσης ο Γ. Τσακογιάννης σε άλλη συνομιλία ακούγεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27 Φεβρουαρίου 2011.

Γ’ ΟΜΑΔΑ

Κατηγορούμενοι είναι (σύμφωνα με τη δικογραφία) οι:

Χρήστος Σφήκας, διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ, ποδοσφαριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος
Ιωάννης Αρφάνης γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα,
Ηλίας Φυντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής (προκύπτει από τη δικογραφία ότι συμμετείχε στο στήσιμο αγώνων της ομάδας πίσω από την “πλάτη” του Αλέξη Κούγια)
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα
Ηρακλής Νυκταρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, αστυνομικός-διαιτητής

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.

Για τους παραπάνω προέκυψε ότι έπαιζαν πολλά λεφτά σε παράνομο στοίχημα, όπου π.χ σε μία περίπτωση πόνταραν 60.000 ευρώ.

Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι με τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνεται αμέσως το αποδεικτικό υλικό για τον Γ. Τσακογιάννη αλλά και για τα άλλα πρόσωπα που υπάρχουν στην πρώτη δικογραφία.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση νέων διώξεων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Εκβιαστών, το οποίο διενεργούσε αυτοτελή έρευνα με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των «νονών» του Πειραιά.

Το Τμήμα εκβιαστών δεν «έκλεισε» την υπόθεση αλλά, συνέχισε τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, προς αναζήτηση νέων εγκληματικών οργανώσεων, που πιθανόν να συνδέονταν με εκβιασμούς νυχτερινών κέντρων, σε όλο τον νομό Αττικής.

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, προέκυψε έτσι η «εγκληματική οργάνωση», κατά το κατηγορητήριο, του Γ. Τσακογιάννη σε σχέση με το ποδόσφαιρο και τα “στημένα” παιχνίδια.

Βάσει των στοιχείων αυτών, σχηματίστηκε νέα δικογραφία η οποία περιλαμβάνει νέους διαλόγους για το δίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2011.

Πηγή: www.onsports.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook