Μόλις 40 άνθρωποι καλούνται να εξυπηρετήσουν 113 ηλικιωμένους τρόφιμους του δημοτικού γηροκομείου Χανίων. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν και η κατάσταση είναι οριακή αν υπολογίσει κανείς ότι από τους 113 ηλικιωμένους οι 77 δεν είναι αυτοεξυπηρετούμενοι.

Στα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν σήμερα εργαζόμενοι στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει οδηγήσει τη λειτουργία του ιδρύματος και τους ίδιους τους εργαζομένους, στα όριά τους.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δώρα Λιακάκη, τόνισε ότι το προσωπικό είναι πολύ λίγο για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες. Συγκεκριμένα, 5 άτομα εργάζονται στα μαγειρεία, 13 είναι νοσηλευτές, ένα άτομο δουλεύει στα πληντύρια και 4 στην καθαριότητα οι οποίοι εκτελούν και χρέη τραπεζοκόμων!

Η πρόεδρος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη, έκανε έκκληση στον δήμο Χανίων, να μεριμνήσει άμεσα ώστε να ενισχυθεί το δημοτικό γηροκομείο με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του χωρίς προβλήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook