Στην κατάληψη των δημοσίων υπηρεσιών στον Άγιο Νικόλαο, προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του Λασιθίου, θέλοντας με τον τρόπο αυτό, να διατρανώσουν την αντίθεση τους στα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό- ζητώντας παράλληλα να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός και η δρομολόγηση των έργων που απαιτούνται για την επίλυση των διαρθωτικών προβλημάτων της περιοχής- προβλήματα που όπως υποστήριξαν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το υψηλό κόστος παραγωγής και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου!

Νωρίς το πρωί εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου του μπλόκου Οροπεδίου Λασιθίου, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου και συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Λίγο μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,  δήλωσε : «Σήμερα με επισκέφθηκε κλιμάκιο αγροτών, οι κινητοποιήσεις των οποίων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση… Μετά τον αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ Αγίου Νικολάου, οι εκπρόσωποι των αγροτών από την Ιεράπετρα και το Οροπέδιο Λασιθίου, θεώρησαν σωστό  να επισκεφθούν τον δήμαρχο της πόλης, να επιδώσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας και να αναλύσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν (αγροτικές-κτηνοτροφικές εκμετελεύσεις οκογενειακής μορφής, έλλειψη υποδομών, υψηλό κόστος παραγωγής, ανταγωνισμός στην αγορά,ασφαλιστικό, φορολογικό) η ικανοποίηση των οποίων, από τους ίδιους θεωρείτε ως αδήριτη ανάγκη για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους.

 Δεν κρύβω –πρόσθεσε ότι μετέφερα στους εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου και την δική μας αγωνία, για όλα όσα συμβαίνουν !
Διότι η κοινωνική αναταραχή που σήμερα υπάρχει,  η επαπειλούμενη έκρηξη που δυστυχώς προμηνύεται δεν δημιουργεί συνθήκες ηρεμίας !
Παρακολουθούμε με αγωνία τόσο τις κινητοποιήσεις των αγροτών- ελεύθερων επαγγελματιών από την μία πλευρά, όσο και  το «κύμα έξαρσης» των μεταναστών,από την άλλη, γεγονότα που έχουν δημιουργήσει  ανάσχεση στις τουριστικές κρατήσεις και σωρεία διογκούμενων προβλημάτων- καταστάσεις που μας επηρεάζουν όλους. Ελπίζουμε ότι οι κυβερνώντες θα βρούν επιτέλους την ηρεμία και την νημφαλιότητα να σκεφτούν και να αποφασίσουν, γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποσπασματικά, χωρίς πρόγραμμα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η επόμενη μέρα δεν θα μπορεί να είναι η ημέρα της σταθεροποίησης, της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook