Ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης των αγροτοκτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή στο Σύνταγμα, εντείνονται οι αντιδράσεις εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, με νέες μορφές κινητοποιήσεων, καθώς εκτός από τον αποκλεισμό δρόμων, αγροτοκτηνοτρόφοι προχωρούν σε καταλήψεις εφοριών και υποκαταστημάτων τραπεζών.

Σήμερα το πρωί, όσοι περνούν από την πλατεία δημοτικής αγοράς,  αντικρίζουν ένα τεράστιο πανό που τοποθέτησαν μέλη του ΠΑΜΕ, στο κτίριο της δημοτικής αγοράς, ενάντια στο ασφαλιστικό το οποίο χαρακτηρίζουν “έκτρωμα”.

Στο Ρέθυμνο χθες αγροτοκτηνοτρόφοι έκαναν κατάληψη σε 4 τράπεζες, ενώ και σήμερα συνεχίζουν με τον αποκλεισμό τραπεζικών ιδρυμάτων, ακολουθώντας μερικώς το παράδειγμα συναδέλφων τους στα Χανιά, οι οποίοι για δύο μέρες είχαν καταλάβει το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο Ηράκλειο, αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν αποκλείσει για τρίτη μέρα το κτίριο της ΔΟΥ ενώ από τις 10:00 έως τις 11:00 κλείνουν συμβολικά την εθνική οδό στα Σταυράκια σε μια πού δυναμική κινητοποίηση στην οποία η συμμετοχή είναι μεγάλη.

Στο Λασίθι οι αγρότες συνεχίζουν τον αποκλεισμό της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου ενώ συνάδελφοί τους χθες, μπήκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αυγά.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείου και των Χανίων, αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης, με προορισμό την Αθήνα, όπου θα συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook