Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας, στη Fruitlogistica 2016, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2016.

Η ελληνική συμμετοχή έδωσε δυναμικά το παρόν με 53 συνολικά Έλληνες εκθέτες, που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους. Στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), φιλοξενήθηκαν σε 240 τετραγωνικά μέτρα μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου, καθώς και επίσημοι φορείς προώθησης και εμπορίας φρούτων και λαχανικών, όπως ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ) και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε).
 
Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, την Εθνική Ελληνική Συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης και ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, κ. Χρήστος Ντοκομές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να ενημερωθούν για την εξαγωγική προσπάθειά τους τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο.
 
Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε, κ. Μιχ. Μυτηλινάκης  δήλωσε: «Το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά νωπά προϊόντα, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στη συνέχεια. Με συνεργατικές δράσεις όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στην προώθηση των ελληνικών φρούτων και λαχανικών θα προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική αγροτική παραγωγή στις αγορές του εξωτερικού. Η συνεργασία που ξεκίνησε με το Enterprise Greece εδώ στη Fruitlogistica, θα ενισχυθεί με στόχο τη χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής μέσα από ουσιαστικές δράσεις προώθησης».
 
Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε, κ. Δημ. Χαμπίδης δήλωσε: «Η παρουσία μας στην έκθεση αποτελεί μια από τις προσπάθειες ενίσχυσης της εξωστρέφειας που έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε σαν ένας από τους εθνικούς φορείς προώθησης της εμπορίας των ελληνικών νωπών φρούτων και λαχανικών. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες και σε συνεργασία με άλλους εθνικούς φορείς εξωστρέφειας, όπως είναι το Enterprise Greece, σκοπεύουμε να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να κάνουν το αναγκαίο πλέον βήμα ανάπτυξης των αγορών του εξωτερικού».
 
Τέλος, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος αναφέρει: «Η χώρα μας είναι συνυφασμένη με τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης. Η ανάγκη προώθησης και στήριξης των εξαγωγών νωπών φρούτων και λαχανικών είναι επιτακτική, ώστε να ενισχύσουμε την απασχόληση και το εισόδημα των αγροτικών περιοχών της χώρας. Το Enterprise Greece εντείνοντας τη συνεργασία του με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, αλλά και οι κατά τόπους αγροτικοί συνεταιρισμοί μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολυποίκιλες δράσεις εξωστρέφειας. Η επιτυχημένη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Fruitlogistica ας αποτελέσει την αφετηρία αυτής της προσπάθειας.»
 
Η σημασία της Έκθεσης επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 65.000 προερχόμενοι από 140 χώρες, ενώ υπήρξαν συνολικά 2.800 Εκθέτες από 84 χώρες.
 
Οι Έλληνες εκθέτες στο σύνολό τους εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους με την Fruitlogistica στo Βερολίνο το 2017.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook