Τραγικές ελλείψεις φαρμάκων καταγράφονται στην Κρήτη με τους φαρμακοποιούς να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Οι βασικότερες αιτίες είναι από το μία η πολιτική των εταιρειών να μην δίνουν μεγάλες ποσότητες σκευασμάτων και από την άλλη η αύξηση των εξαγωγών.

Το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς καταγράφονται ελλείψεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες φαρμάκων, κάτι το οποίο οδηγεί χιλιάδες ασθενείς και ασφαλισμένους στο να.. περιπλανώνται από φαρμακείο σε φαρμακείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι χρόνια πάσχοντες ασθενείς αναγκάζονται ακόμα και να σταματήσουν την θεραπεία τους, καθώς δεν μπορούν να βρουν το απαραίτητο φάρμακο.

Τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια με τους επαγγελματίες του χώρου να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας τόσο από τον ΕΟΦ όσο και από το υπουργείο υγείας να βρουν λύση. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις καταγράφονται σε φάρμακα για ρευματοπάθειες, για τον διαβήτη, σε αντιβιοτικά, για την αντιμετώπιση του καρκίνου και για καρδιοπάθειες. ”Οι ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα ολοένα και αυξάνονται. Οι αρμόδιοι είναι ενήμεροι και πρέπει να βρεθεί το συντομότερο λύση”, τονίζει το μέλος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook