Γεμάτο επιτυχίες ήταν το τριήμερο που πέρασε για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων και το τμήμα υδατοσφαίρισης. Οι άνδρες είναι κοντά στην επιστροφή στην Α1 αναζητώντας 2 νίκες σε 5 ματς, οι γυναίκες θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2, ενώ οι μίνι παίδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Νίκος Βλαζάκης, χαρακτήρισε σχεδόν τελειωμένη υπόθεση την άνοδο του ΝΟΧ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου: «Η άνοδος έχει σχεδόν κριθεί, καθώς με 2 ακόμα νίκες θα είμαστε σίγουρα στην Α1 ό,τι και να γίνει. Θέλει ακόμα προσοχή όμως. Μπορεί κατά 80% να έχουμε πετύχει το στόχο μας, ωστόσο τα ματς που απομένουν πρέπει να τα προσέξουμε. Όπως φάνηκε στην τελική φάση, δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι γι' αυτά τα παιχνίδια. Ειδικά τα δύο πρώτα που δώσαμε, με τον Τρίτωνα και τον Βόλο, αποδείχτηκε πως ήμασταν φανερά επηρεασμένοι από την έλλειψη αγώνων. Στη συνέχεια βέβαια παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι. Με το Αργοστόλι, παίξαμε καλή άμυνα ενώ όταν το ματς έφτασε στο κρίσιμο σημείο, μέτρησε το όνομα των Χανίων. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία... Τώρα, με τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή, κάναμε δύο τέλεια παιχνίδια, γεγονός που οφείλεται στο ότι βρήκαμε τη φόρμα μας».

Φαρμάκης: «Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε την άνοδο»

Με εξαίρεση την πρεμιέρα της β’ φάσης και την ήττα από τον Αρίωνα η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΧ ΑΝΕΚ LINES έδειξε τις δυνατότητές της και πήρε την πρόκριση για τα τελικά. Σαφώς ικανοποιημένος ο προπονητής των κοριτσιών Μανόλης Φαρμάκης δήλωσε:  «Αν εξαιρεθεί το πρώτο παιχνίδι που ήταν φανερό ότι δεν είχαμε ρυθμό λόγω της έλλειψης αγώνων, στα υπόλοιπα δείξαμε καλά στοιχεία. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να πετύχουμε την άνοδο, αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε σωστά και σοβαρά από εδώ και στο εξής, έτσι ώστε να καταφέρουμε ν' ανέβουμε κατηγορία, κάτι που το επιθυμούμε πολύ».

Λευτέρης Αντωνακάκης