Τριτοκοσμικές καταστάσεις βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς που νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηελυτικό προσωπικό.

Μπορεί οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον ιδιαίτερο μεγάλο όγκο ασθενών, ωστόσο η υποστελέχωση του συνόλου των κλινικών έχει δημιουργήσει τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας στην Β’ Παθολογική πραγματοποιήθηκαν 50 εισαγωγές ασθενών τους οποίους κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν ένας μόνιμος τραυματιοφορέας και δύο νοσηλεύτριες βάρδιας!  

Την ίδια στιγμή η πνευμονολογική κλινική έχει μείνει χωρίς.. ειδικευόμενους ιατρούς με ότι και αν αυτό συνεπάγεται για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της. Στην γενικότερη υποστελέχωση πρέπει κανείς να προσθέσει και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.

” Τα προβλήματα είναι καθημερινά και πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη μόνιμων προσλήψεων προσωπικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών” τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Βενιζέλειο Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook