Το περιβάλλον βάζει σε προτεραιότητα ο Όμιλος ΟΤΕ τόσο σε εμπορικό, όσο και σε εταιρικό επίπεδο, και βραβεύεται γι’ αυτό. Tο τελευταίο διάστημα, απέσπασε 6 βραβεία για υπηρεσίες και εταιρικές δράσεις που συνεισφέρουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του Ομίλου, αλλά και των επιχειρήσεων που επιλέγουν λύσεις που προσφέρει η COSMOTE στο χώρο του Internet of Things. 

Η υπηρεσία Driving Performance που προσφέρει η COSMOTE, για τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς των οδηγών του εταιρικού στόλου, αλλά και την «πράσινη» οδήγηση, απέσπασε Gold βραβείο στα Energy Mastering Awards, που επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης. Η χρήση της υπηρεσίας Driving Performance, που παρέχεται σε συνεργασία με την G4S Telematix, προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στις επιχειρήσεις, καθώς, εκτός από τις μηχανολογικές φθορές, μπορεί να μειώσει και την κατανάλωση καυσίμων από 5% έως και 25%.

Η εταιρεία διαθέτει, επίσης, την υπηρεσία Energy Management, ένα σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα ακόμα και απομακρυσμένης επέμβασης. Συμβάλλει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και συνεπώς στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και την προστασία του περιβάλλοντος. Η υπηρεσία Energy Management, που παρέχεται σε συνεργασία με την Assetcom, επίσης διακρίθηκε με Gold βραβείο στα Energy Mastering Awards.

Εκτός από τις υπηρεσίες που διαθέτει, η εταιρεία βραβεύτηκε και για τις πρακτικές που εφαρμόζει για την προστασία του περιβάλλοντος και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της. 

Στα Energy Mastering Awards, επιβραβεύτηκε με δύο βραβεία Silver για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας “Energy Conservation”, καθώς και για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του Ομίλου. Στα Bravo Sustainability Awards, απέσπασε βραβείο Bravo Environment για την παρακολούθηση και μείωση εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου. Και στα Waste & Recycling Awards, που επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων, ο Όμιλος ΟΤΕ έλαβε βραβείο Gold για το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κτήρια του, στο πλαίσιο του οποίου, μόνο το 2014, συγκεντρώθηκαν 80,3 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί & υλικά συσκευασίας). 

Στρατηγικός στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι να ενισχύει τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το περιβάλλον αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η περιβαλλοντική στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ επικεντρώνεται στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές του, στην ανάπτυξη και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που επιτρέπουν την αύξηση της παραγωγικότητας και την προστασίας του περιβάλλοντος σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook