Η παρελκυστική τακτική των Ευρωπαίων πολιτικών ταγών – πρωτίστως της Γερμανίας – αναφορικά με την μεθοδολογία που θα επιλεγεί (;) για να αντιμετωπισθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας, της Ευρωζώνης σωστότερα όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες κερδοσκοπικές επιθέσεις ακόμα και στην Ιταλία, φέρνει στα όριά τους ακόμα και μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του Βερολίνου.

Για του λόγου το αληθές ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών, Ντιντιέ Ρέιντερς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, κάλεσε τους Ευρωπαίους πολιτικούς “να μην χρονοτριβούν άλλο και να βρουν άμεσα τις κατευθυντήριες γραμμές για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη βοήθεια προς την Ελλάδα”!

Σε ανάλογους τόνους η έκκληση του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο ο οποίος ζήτησε “ταχεία λύση στην ελληνική κρίση χρέους, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοσή της σε άλλα κράτη”.

Το σίγουρο είναι πως πλέον ολοένα και περισσότερες φωνές εντός της Ευρωζώνης απαιτούν μια ευθεία απάντηση, μια πειστική απάντηση στις αγορές που πια δοκιμάζουν τις αντοχές όλου του ευρωσυστήματος! Ήδη ο επικεφαλής της Pimco Μοχάμεντ ελ Εριάν προειδοποίησε τους Ευρωπαίους να “προσέξουν” την Ιταλία γιατί εάν “πέσει” κι αυτή τότε το ντόμινο θα κινηθεί ταχύτατα και στην Ισπανία και στη Γαλλία.

 Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι ότι σε επίπεδο … ρητορικής ακόμα και οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης εμφανίζονται διχασμένοι! Το πρωί η Καγκελάριος Μέρκελ έκανε λόγο για άμεση ανάληψη δράσης και για την ανάγκη ταχείας έγκρισης του δεύτερου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ λίγο αργότερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνιζε μεν πως “αν ήταν στο χέρι του η βοήθεια προς την Ελλάδα θα είχε ήδη εγκριθεί”,  λίγο αργότερα όμως ξεκαθάριζε πως δεν πρόκειται η Ευρώπη να βιαστεί και να λάβει αποφάσεις εν θερμώ …

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook