Μαζί με τους κορυφαίους της Ελλάδας Χριστόφορο Μερούση και Ουρανία Ρεμπούλη θα σταθούν στην αφετηρία του LoveRun 5km Heraklion 2016 και οι καλύτεροι δρομείς της Κρήτης.

Ανάμεσα τους οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του νησιού, βάσει των επιδόσεων τους για το 2015 , Σταμάτης Παπαδάκης  και Μαρίνα Αχλάτη.

Οι πολυνίκες Μαραθωνοδρόμοι Παντελής Καμπαξής και Μανώλης Σηφάκης καθώς και η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδος στο τρίαθλο Νάντια Συντζανάκη.

Επίσης την Κρητική ελίτ των δρομέων συμπληρώνουν  διακεκριμένοι αθλητές στα αγωνίσματα των 5.000 μέτρων και 10.000 μέτρων όπως o Γιάννης Ζερβάκης, ο Χρήστος Χατζάκης-Καζάνης, και ο Μανώλης Φιλιππάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για το πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς στην Κρήτη συνεχίζονται πλέον αποκλειστικά από το περίπτερο της διοργάνωσης στη πλατεία Λιονταριών καθώς το όριο των συμμετοχών από το ηλεκτρονικό σύστημα της επίσημης ιστοσελίδας του LoveRun έχει συμπληρωθεί. Πλέον όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη δρομική γιορτή στο κέντρο του Ηρακλείου!

Με το μήνυμα ¨αγαπάμε να τρέχουμε-αγαπάμε να προσφέρουμε¨ η Οργανωτική Επιτροπή του LoveRun 5km Heraklion 2016 θα δώσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στη 13:00 στο ξενοδοχείο GALAXY.

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες από το χώρο του στίβου καθώς και μέλη της εθνικής ομάδας που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

Πρόκειται για τον πρωταθλητή του Μαραθωνίου Χριστόφορο Μερούση και την πρωταθλήτρια στο ίδιο αγώνισμα Ουρανία Ρεμπούλη , οι οποίοι θα δώσουν τη ¨μάχη¨ του Μαραθωνίου φορώντας το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί τους θα βρίσκεται και ¨ζωντανός¨ θρύλος του Μαραθωνίου, ο Σπύρος Ανδριόπουλος .

O πολυνίκης πρωταθλητής έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό, κατέχοντας μέχρι και σήμερα έπειτα από 27 χρόνια, την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει σημειώσει Έλληνας αθλητής στον Μαραθώνιο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το κύριο αγώνισμα των 5.000 μέτρων θα διεξαχθεί και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικού Δ, Ε και ΣΤ τάξης.

Ambassador του παιδικού αγώνα θα είναι η Κρητικιά πρωταθλήτρια Αργυρώ Στρατάκη .

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου ως διοργανωτής του 2οΔρόμου Υγείας LoveRun 5km Heraklion 2016, μαζί με τους συνδιοργανωτές τον Π.Α.Σ.Γ Καλλιπάτειρα και τον Δήμο Ηρακλείου, πρόκειται να ανακοινώσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες  που πλαισιώνουν την διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με αφετηρία την πλατεία των Λιονταριών ενώ θα παρουσιάσουν και το επίσημο T-Shirt , το οποίο θα παραλάβουν με το πακέτο συμμετοχής τους όλοι όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση κατά την περίοδο των εγγραφών .

Το παρών στη συνέντευξη τύπου θα δηλώσουν επίσης η εταιρία τηλεφωνίας WIND η οποία στηρίζει  τη διοργάνωση από τη θέση του Χρυσού Χορηγού καθώς και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, του οποίου οι 7 δομές θα στηριχτούν από τα έσοδα της διοργάνωσης.

Ο 2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας LoveRun Heraklion 2016 διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ηρακλείου.

Συνδιοργανωτές στην προσπάθεια είναι το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα και ο Δήμος Ηρακλείου.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας ,του ΕΚΑΒ , του Ερυθρού Σταυρού ,των Γιατρών του Αιγαίου και των Σαμαρειτών

Τη διοργάνωση ενισχύουν :

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
WIND
 
ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
MINOAN LINES
DELTANET TRAVEL
BARILLA
ΙΕΚ-AKMH
COSMOSSPORT