«Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε το πρόγραμμά μας», τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης στην ομιλία του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής κατά τη συνέχιση της συζήτησης επί της αρχής του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την υγεία σημείωσε ότι «το σύνολο των άρθρων πρακτικά ανοίγει τους δρόμους για την προστασία και την αξιοπρέπεια του αρρώστου» και ότι συνολικά το νομοσχέδιο έρχεται να σταθεί σε αρκετά θέματα από τα προαπαιτούμενα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και από τα «προαπαιτούμενα της κοινωνίας», αντιμετωπίζοντας επιπτώσεις της κοινωνικής πολιτικής σε βάρος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ιδιαίτερα τις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης: «Σε συνθήκες υγειονομικής φτώχειας, όπως είναι αυτές που περνάμε, δεν δικαιούμαστε να έχουμε κλειστό νοσοκομείο», εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο με διακριτό δημόσιο χαρακτήρα, που θα λειτουργεί με τους όρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός δημόσιου νοσοκομείου.

Σχετικά με τη βάναυση διακοπή της συζήτησης του νομοσχεδίου πριν τα Χριστούγεννα εξήγησε ότι «η στόχευση των δανειστών δεν ήταν τόσο ο οικονομικός έλεγχος, όσο η πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η πολιτική ήττας σε μια χώρα της Ε.Ε., μιας κυβέρνησης που κορμό της έχει την Αριστερά».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε σχετικά με το μήνυμα που στέλνει η ψήφιση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα: «Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Αυτό δείχνει η κατάθεση του νομοσχεδίου προς όλους και κυρίως προς τον μαχόμενο λαό μας, δείχνει τις προθέσεις μας και τις διαθέσεις μας και αυτό θα δείξει και η κατάθεση και των υπολοίπων νομοσχεδίων που έρχονται».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο για να προχωρήσει, όπως και η πολιτική μας για να προχωρήσει, δεν μας φτάνει απλά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα ψηφίσει. Χρειάζεται και ο διαρκής αγώνας των μαχόμενων κοινωνικών δυνάμεων, αγώνας που υποσχόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook