Συνέντευξη-ποταμό που θα συζητηθεί παραχώρησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 ο Απόστολος Παπουτσάκης. Ο ισχυρός άνδρας του Εργοτέλη μίλησε για την «κόντρα» με τον ΟΦΗ, τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την ομάδα του ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Η συνέντευξη μπορεί να έγινε με αφορμή την μετεγγραφή Κουτσιανικούλη και τη συνεδρίαση της Super League, αυτό που έκανε εντύπωση όμως ήταν η πίκρα που εξέφρασε με αφορμή την όξυνση των σχέσεων της ομάδας του με τον ΟΦΗ.

Για το οποίο θέμα είπε: «Εγώ πιστεύω ότι αυτή την αντιπαράθεση την κρατάνε μερικά άτομα, ο καθένας για δικό του όφελος. Αυτά πρέπει να σταματήσουνε, είμαστε συμπατριώτες, δεν χρωστάει ο ένας του άλλου, παρεξηγήθηκε λάθος ο Εργοτέλης, ειδικά στο θέμα της τελευταίας ψηφοφορίας της Super League για τις άδειες. Μακάρι να ήξεραν ορισμένοι τι έχει προσφέρει ο Εργοτέλης για τον ΟΦΗ. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι φίλαθλοι γιατί μπορούν ν’ ακούσουν κάτι και να επηρεαστούν από αυτό. Αναφέρομαι σε δέκα επώνυμους ανθρώπους του Ηρακλείου, ανάμεσά τους και παράγοντας του ΟΦΗ. Δεν μπορεί να βγαίνει μέλος του Δ.Σ. του ΟΦΗ και να λέει “ποιος Παπουτσάκης, μονάχα το ασφαλιστήριο μας έκανε”. Έχω ένα πακέτο τιμολογίων του ΟΦΗ ύψους 680.000 ευρώ. Να μου δείξει ο ίδιος πόσα έχει βάλει στον ΟΦΗ, ή οποιοσδήποτε άλλος Ηρακλειώτης. Είναι ντροπή, υπεύθυνοι άνθρωποι να πετάνε μία ατάκα στον αέρα που την ακούει ο κόσμος και λέει “για να τα λέει αυτός έχει δίκιο, τον Παπουτσάκη θ’ ακούσουμε;”. Έχω πολύ μεγάλη πικρία για το θέμα αυτό. Να παλεύεις για κάτι, να βοηθάς και να τ’ ακούς κιόλας».

Παράλληλα όμως, στέλνει και μήνυμα σε όλους όσους θέλουν οι δύο ομάδες να έχουν πραγματική και ειλικρινή συνεργασία: «Εμείς αυτό θέλουμε και αυτό προσπαθούμε από πλευράς μας. Είμαστε στην ίδια πόλη και το αυτό θέλουμε, κάποιοι άλλοι όμως δεν το θέλουν. Έχω φτάσει στα όριά μου με όλη αυτή την κατάσταση».

«Έχουμε προτάσεις και τις εξετάζουμε»

Ο Απόστολος Παπουτσάκης αναφέρθηκε και σε αυτό που είπε για το ότι δεν αποκλείεται μέχρι τέλος του μήνα να φύγουν και να έρθουν παίκτες στον Εργοτέλη, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν προτάσεις για παίκτες, τις οποίες εξετάζουν: «Με ρωτήσατε για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή και σας απάντησα ότι η μεταγραφική περίοδος κλείνει στις 31 του μήνα και μέχρι τότε όλα παίζονται. Αν βρεθεί κάτι καλό στα οικονομικά δεδομένα που έχουμε, μπορεί να γίνει κάποια κίνηση, όπως και αν έρθει καλή πρόταση για ποδοσφαιριστή μας.Προτάσεις όλο και έρχονται και ήρεμα τις αντιμετωπίζουμε, δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε συγκεκριμένα, υπάρχουν κρούσεις για δύο – τρεις παίκτες μας, τις οποίες μελετάμε. Θα χαρακτήρισα τις συγκεκριμένες κρούσεις από μικρές μέχρι ενδιαφέρουσες. Αν έρθει καλή και συμφέρουσα πρόταση για τον οποιονδήποτε, πρώτα θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του και μετά θα πουληθεί ο παίκτης».

Απαντώντας για τους λόγους που παρουσιάσθηκε καθυστέρηση στις μετεγγραφές του Εργοτέλη φέτος τόνισε: «Κάθε χρόνο γινόμαστε και σοφότεροι. Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και μέσα από το παζάρι που έγινε θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά. Μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά κάναμε προσεκτικές κινήσεις».

«Πάντα υπάρχουν δυσαρεστημένοι»

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Super League, την απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας και τις αντιδράσεις που θα προκληθούν, υπογράμμισε: «Σε κάθε τέλος της αγωνιστικής περιόδου υπάρχουν πάντα δυσαρεστημένοι. Μία ομάδα που πέφτει δεν χαμογελάει, προσπαθεί να μπλοκάρει καταστάσεις και σε κάποιο βαθμό αυτό είναι κατανοητό και θεμιτό. Το θέμα είναι ότι τρέχουν ρήτρες τόσο με τον ΟΠΑΠ, όσο και με τη ΝOVA και έπρεπε ήδη η βαθμολογία να έχει επικυρωθεί. Σήμερα (Δευτέρα 11/7) τελικά το κάναμε και προχωρήσαμε στην επικύρωσή της. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν δυνατό στην αρχή, μετά ωστόσο όλοι ηρέμησαν. Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι σοβαρό με τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν».

«Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε οι παράγοντες»

Σε ότι έχει να κάνει με τις ζοφερές καταστάσεις που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είπε: «Είναι ένα λυπηρό φαινόμενο, κάθε σοβαρό άνθρωπο τον έχει ταρακουνήσει, καλό είναι νόμοι να λειτουργούν. Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν λειτουργούν, αν λειτουργήσουν οι τότε ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Πιστεύω όμως ότι αρχίζουν και μπαίνουν οι βάσεις και όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι δεν μπορούν να παίζουν.Ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση έχουν και οι ιδιοκτήτες και παράγοντες και μάλιστα στο μεγαλύτερο βαθμό θα έλεγα. Κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν έτσι τα πράγματα. Όλοι κάτι έλεγαν και κάτι ψιθύριζαν, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι θα φτάναμε σ’ αυτό το βαθμό. Εμείς σαν Εργοτέλης δεν είχαμε αντιμετωπίσει εις βάρος μας κάτι ακραίο, το μόνο παράπονό μας ήταν η διαιτησία. Πολλές φορές είχαμε αδικηθεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook