Πρώτη δημοσίευση: 18:29

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης με την οποία η κυβέρνηση ορίζει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις. 

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συνεδρίαση στη Βουλή

 

«Η διαδικασία είχε παραλύσει εδώ και 25 χρόνια» είπε ο Νίκος Παππάς και ζήτησε από την αντιπολίτευση να κόψει το κατενάτσιο και να παίξει μπάλα. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι με την νομοθετική ρύθμιση παραβιάζεται κραυγαλέα το Σύνταγμα και ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα: «Δεν θα πάτε πουθενά. Οδηγείστε σε έναν διπλό εκβιασμό. Νομίζετε ότι εκβιάζετε τους παλιούς (κατόχους αδειών) και υπόσχεστε στους νέους εκβιάζοντάς τους ουσιαστικά. Έχετε απλώσει πολύ τραχανά. Οδηγείστε σε αδιέξοδο» είπε.

Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας υπογράμμισαν ότι η επίμαχη ρύθμιση θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, λόγω αντισυνταγματικότητας. «Θα καταστήσετε την Ελλάδα όμορη μιας και μόνης χώρας της Ευρώπης, της Πολωνίας, που έχει παραπεμφθεί για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Ωστόσο, η κυβέρνηση προχωρεί σε μετωπική σύγκρουση, με τον υπουργό Επικρατείας να κάνει λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις» προκαλώντας την αντιπολίτευση «να αφήσει το κατενάτσιο (άμυνα) και να μπει στο γήπεδο να παίξει μπάλα».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής φέρνοντας μια τροπολογία «οφθαλμοφανώς εκπρόθεσμη και επιπλέον παντελώς άσχετη» με την διακρατική σύμβαση που κυρώνεται από την Βουλή και στην οποία εισήχθη η εν λόγω ρύθμιση. 

«Τι κατεπείγον υπάρχει όταν λέτε ότι τόσο καιρό εκκρεμεί το θέμα των αδειών;» διερωτήθηκε. Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου απάντησε ότι η κυβέρνηση «έχει εξαντλήσει πάρα πολύ χρόνο περιμένοντας μήνες και θεωρεί ότι είναι κατεπείγον το θέμα». Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «η επανάληψη των παραβάσεων και παραβιάσεων δεν δημιουργεί δίκαιο» και ότι ο νόμος Παππάς για τα ΜΜΕ «και τροποποιούμενος δεν θα εφαρμοστεί» παρά μόνον «δημιουργεί ένα σκηνικό αντιπερισπασμού».

Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει χάσει την ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας και ο αντιπερισπασμός είναι να στρέφεται κατά των ΜΜΕ που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφρία και τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

Όσον αφορά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που ήγειρε ο κ. Βενιζέλος, αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι θέτει το θέμα αυτό «όχι για να κριθεί από την Βουλή αλλά για να καταγραφεί στα πρακτικά γιατί το θέμα αυτό θα απασχολήσει τα εγχώρια δικαστήρια αλλά και τα ευρωπαϊκά». Όσον αφορά την ουσία τόνισε ότι η τροπολογία πάσχει από δυο κραυγαλέες αντισυνταγματικότητες: η διάταξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων για τον διαγωνισμό των αδειών από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας είναι αντίθετη στο άρθρο 15 που λέει ότι ο έλεγχος ασκείται δια του ΕΣΡ. 

«Το επιχείρημα ότι σκοτώσαμε το ΕΣΡ και πήραμε τις αρμοδιότητές του είναι αβάσιμο», είπε, ενώ πρόσθεσε ακόμα και το ότι με νόμο πλέον καθορίζεται ο αριθμός των αδειών επιβάλλει προηγουμένως να έχει υπάρξει δημόσια διαβούλευση και αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ, κάτι που δεν συνέβη. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «μάταιη παραβίαση του Συντάγματος και των ευρωπαϊκών συνθηκών». «Δεν θα πάτε πουθενά», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, διότι «όταν ανέβουν στο δένδρο οι νέοι κάτοχοι αδειών θα φανούν τα οπίσθιά τους». Πάντως διευκρίνισε ότι «όσα λέμε τα λέμε για να γράφονται στα πρακτικά και να κριθούν και από την Δικαιοσύνη και την Ιστορία».

Για «προκλητικά αντισυνταγματική και επιβλαβή ρύθμιση» μίλησε ο κ. Δένδιας καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει και να την επαναφέρει με την κανονική νομοθετική διαδικασία. «Δεν αντέχει το Πολίτευμα αυτή την θεσμική συμπεριφορά», προειδοποίησε. Μιλώντας δε επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας που ήγειρε και η ΝΔ, δήλωσε δε ότι «δεν έχουμε καμία αυταπάτη», καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία θα υπερψηφίσει την τροπολογία. «Όμως σας προβλέπω ότι αυτή η διοικητική πράξη θα προσβληθεί στο ΣτΕ με αίτηση αναστολής και προσφυγής και τα δυο αυτά μέσα θα πετύχουν το αποτέλεσμά τους».

Αλλά και από τα άλλα κόμματα διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις. Ο Χρ. Παππάς της Χ.Α. διερωτήθηκε «γιατί βιάζεται τόσο πολύ η κυβέρνηση;». «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μήπως θέλει με τον αριθμό των αδειών να καταστήσει την Βουλή κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα υπάρχοντα κανάλια; Μήπως ξεπλένει τα χρέη των βαρόνων και κάνουμε νέα αρχή με τα ίδια πρόσωπα;», σημείωσε.

Εκ μέρους του Ποταμιού ο Χ. Θεοχάρης είπε ότι η κυβέρνηση «καταπατάει το Σύνταγμα με κάθε τρόπο» και ότι «αυτό οδηγεί σε γενικευμένο αίσθημα ανομίας». «Διαλέγει να φέρει την αντισυνταγματική τροπολογία σε νομοσχέδιο με συνοπτικές διαδικασίες δείχνει ότι φοβάται τον διάλογο και τον αντίλογο. Για ποιο λόγο η βιασύνη; Μήπως γιατί απέτυχε σε όλα τα μέτωπα και τώρα δραπετεύει; Να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και μετά να παραιτηθεί; Αυτό θέλει;» τόνισε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνεχίζει τον δρόμο των προηγούμενων». «Τότε τους καταγγέλλατε για πραξικόπημα και τώρα καταγγέλλουν αυτοί εσάς. Μάλλον είστε και οι δυο …πραξικοπηματίες», είπε, ενώ σημείωσε ότι «ο καβγάς έχει να κάνει με την αναδιανομή της αγοράς». «Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει και σε άλλους παίκτες το θέμα των ΜΜΕ και η ΝΔ θέλει το σημερινό καθεστώς και η ουσία είναι ότι η ενημέρωση θα είναι πάλι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων», συμπλήρωσε και δήλωσε ότι το ΚΚΕ «δεν θα μπει σε αυτή την ψευτοαντιπαράθεση» και γι’ αυτό θα δηλώσει «παρών».

Όσον αφορά την Ένωση Κεντρώων ο Γ. Καρράς υπογράμμισε ότι «αφαιρούνται κρίσιμες αρμοδιότητες του ΕΣΡ» και ως εκ τούτου προκύπτει «θέμα συμφωνίας με το Σύνταγμα», καθώς «μεταθέτει ένα τεράστιο εύρος εξουσιών στον υπουργό» και ζήτησε την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. «Δεν μπορούμε να ευτελίζουμε την Βουλή», είπε.

Ένταση υπήρξε μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ Αν. Λοβέρδου με την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Ο κ. Λοβέρδος που ζητούσε τον λόγο επιμόνως θέτοντας θέμα διαδικασίας είπε ότι «χρόνο θα έχουμε να μιλήσουμε και αν δεν θέλετε να τον δώσετε εσείς θα τον πάρουμε μόνοι μας». «Τις απειλές όπου περνάνε. Αφήστε τις απειλές στο Κοινοβούλιο», του είπε η προεδρεύουσα. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε μια διάταξη που ξέρει ότι είναι αντισυνταγματική και θα καταπέσει διότι θέλει «να έχει ομήρους τα κανάλια για όσο καιρό μπορεί».

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Παππάς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προσκόμισε στο τραπέζι της συζήτησης το επιχείρημα ότι βιαζόμαστε». «Είναι συγκλονιστικό επιχείρημα διότι δεν μπορούμε να τους το επιτρέψουμε, καθώς 25 χρόνια είχε παραλύσει αυτή η διαδικασία (της αδειοδότησης). Ζήσατε μαζί με το καθεστώς της ανομίας. Δεν βιαζόσασταν καθόλου να γίνει διαγωνισμός και το καταλαβαίνουν όλοι», τόνισε. Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος επανέλαβε μια παλαιότερη φράση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα ότι «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος». «Οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι κάτω από τον έλεγχο του κράτους. Εδώ και 3,5 μήνες προσπαθείτε να μην προχωρήσει. Περιμέναμε να βγάλει η ΝΔ πρόεδρο, περιμέναμε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, όμως οι προσπάθειες και οι κινήσεις συναίνεσης που κάναμε δεν έγιναν αποδεκτές», τόνισε. «Θα προσπαθήσετε με κάθε τρόπο να εμποδίσετε να γίνει ο διαγωνισμός. Τα κανάλια θα μπουν σε διαγωνισμό και θα δοθούν άδειες. Δεν τολμήσατε τόσα χρόνια να βάλετε τάξη στην ανομία. Τολμάμε εμείς», είπε.   

Τσίπρας: Θα βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Βαριές κατηγορίες προς την αντιπολίτευση ότι «κάνει πλάτες» σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια συγκροτούσαν το πλέγμα της διαπλοκής εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Πουλάτε εκδούλευση σε κάποιους ότι θα μας εμποδίσετε. Είστε βαθιά γελασμένοι. Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και στη διαφθορά» είπε ο πρωθυπουργός υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής τροπολογίας για άδειες σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για φαινόμενα διαπλοκής, στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες που «συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τράπεζες, για να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένα κόμματα με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις σε παράλληλες δράσεις, σε εργολαβίες και προμήθειες και προνομιακή δανειοδότηση».

Αυτή είναι η δομή της διαπλοκής χρόνια τώρα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, και αυτό που την ανατρέπει είναι το γεγονός ότι τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία κάποια στιγμή έχασαν την εξουσία.

Ακόμη, είπε ότι ο λαός έδωσε τρεις φορές τη στήριξή του στην κυβέρνηση με μια σαφή εντολή, «να συγκρουστούμε με το κατεστημένο και να καθαρίσουμε τη χώρα από τις εστίες παραβατικότητας και ανομίας, των κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων που πλούτισαν στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που δίνουν το αίμα τους για να βγούμε από την κρίση». 

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «Τώρα όλοι αυτοί που παρασιτούσαν και απομύζησαν όλη τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας, ήρθε η ώρα να δώσουν εξηγήσεις και να περάσουν από το ταμείο, πληρώνοντας τους φόρους τους, και όσοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφορολόγητα. Να πληρώσουν φόρους και τέλη διαφήμισης και οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης όπως όλοι οι επιχειρηματίες και να μπει μια τάξη στα ΜΜΕ όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην αντιπολίτευση συνταγματική εκτροπή επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ με στόχο να μη διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Πρόκειται για ένα είδος θεσμικής εκτροπής, η συναίνεση για το ΕΣΡ είναι συνταγματική επιταγή καθώς η μη συναίνεση οδηγεί σε βραχυκύκλωμα τους θεσμούς, είπε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε δεσμευτεί να καταπολεμήσουμε τα αίτια και όχι απλώς τα συμπτώματα της κρίσης, και όλοι γνωρίζουν ότι μεταξύ των αιτίων με σημαντική συνεισφορά σε όλα τα κακά που συνέβησαν στον τόπο ήταν και το πλέγμα διαφθοράς, διαπλοκής και φοροδιαφυγής. Έχουμε ήδη ξεκινήσει, ελέγχουμε τις λίστες των φοροφυγάδων, ανασυγκροτούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, και σήμερα βάζουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Σύμφωνα με τη σημερινή διάταξη ξεκινάμε το διαγωνισμό για 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ηλίθιοι που έχουν περιορισμένο αριθμό αδειών; Οι άδειες χωρών στην ΕΕ με παρόμοιο πληθυσμό της Ελλάδας είναι δύο, όχι τέσσερις. Στη Γαλλία οι άδειες είναι μόλις πέντε, στη Γερμανία μόλις έξι, με πληθυσμό πολύ μεγαλύτερο από της Ελλάδας. Άρα οι τέσσερις άδειες που προτείνουμε, είναι πολλές και όχι λίγες. 

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε πως η Ελλάδα δεν θα γίνει ευρωπαϊκή μπανανία και προανήγγειλε πως ακόμη και αν δεν ζητήσει η αντιπολίτευση ονομαστική ψηφοφορία, θα το ζητήσει η κυβέρνηση ώστε ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του μπροστά σε αυτή τη δημοκρατική τομή.

Κ. Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή, κ. Τσίπρα      

Ολομέτωπη επίθεση, σε κάθε φράση που χρησιμοποίησε στη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

Λαμβάνοντας αφορμή από τις προβλέψεις της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, για τις οποίες έχουν εκφράσει ήδη ερωτηματικά συνταγματολόγοι, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα πως διχάζει την Ελλάδα, την ώρα που το κυβερνητικό του οικοδόμημα βρίσκεται αντιμέτωπο με ανυπέρβλητα εμπόδια.

“Όλη η δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντι σας. Γιατί τους είπατε ψέματα. Μπορείτε κ. Τσίπρα να κινηθείτε από το Μαξίμου και πίσω. Αλλά στην κοινωνία δε μπορείτε να βγείτε. Σας λέω από καρδιάς. Σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς. Σταματήστε επιτέλους να διχάζετε την κοινωνία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εστιάζοντας στα της κυβερνητικής τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι πεντακάθαρη. Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται υπό τον έλεγχο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής. “Με την τροπολογία θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των Μέσων Ενημέρωσης, αφού προηγουμένως έχετε απενεργοποιήσει πλήρως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σας είπα στη συνάντηση μας στο Μέγαρο Μαξίμου μία απλή κουβέντα. Επιστρέψτε στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες και εμείς θα ψηφίσουμε αμέσως. Γιατί μόνο τέσσερις άδειες; Εάν ενδιαφέρεστε να τιθασεύσετε τη διαπλοκή και να έχετε πολυφωνία θα έπρεπε να δώστε περισσότερες άδειες. Αναφερθήκατε στο ευρωπαϊκό τοπίο. Η αγορά επέβαλε τον αριθμό, όχι οι νόμοι κ. Τσίπρα στην Ευρώπη. Γιατί δεν ορίζετε ανώτατο αριθμό σούπερ μάρκετ ή κινηματογράφων; Έτσι αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία της αγοράς; Ένα πράγμα σας ενδιαφέρει. Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς είστε η διαπλοκή. Είστε πιο παλιός από το παλιό. Την ενημέρωση δε μπορείτε να την ποδοπατείτε”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεβάζοντας συνεχώς τον τόνο της κριτικής του απέναντι στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως όλα όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα είναι μόνο ένας κρίκος στην αλυσίδα της θεσμικής απαξίωσης. “Επιδιώξατε να χειραγωγήσετε ανεξάρτητες αρχές. Παρακάμπτετε κάθε έννοια αξιοκρατίας στις τοποθετήσεις στελεχών στη δημόσια διοίκηση. Νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Θέλετε να διαμορφώσετε εσείς όπως επιθυμείτε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και βάζετε φρένο στο ΕΣΡ. Είπατε πως είστε κάθε λέξη του Συντάγματος, αλλά με την προτεινόμενη ρύθμιση παραβιάζετε το Σύνταγμα. Επιλέγετε το δρόμο των καθεστωτικών πρακτικών, που απομακρύνουν τη χώρα από τις ευρωπαϊκές αξίες και αυτό δε θα σας το επιτρέψουμε. Κάνετε ένα θεσμικό grexit”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θεοδωράκης: Κυβερνητική προσπάθεια νέας ελεγχόμενης διαπλοκής

Για προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου ελεγχόμενου καθεστώτος διαπλοκής σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταλογίζοντάς της αντιπερισπασμό με «όπλο» τις τηλεοπτικές άδειες, και προσπάθεια δημιουργίας νέας διαπλοκής.

«Η κυβέρνηση δείχνει αλλεργία σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές. Και η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να επιβάλει έλεγχο στην τηλεόραση, γεγονός που ανάγκασε την Κομισιόν να την θέσει υπό επιτήρηση» υπογράμμισε. «Κάνετε σόου με τα κανάλια για να ξεχάσει ο κόσμος το ασφαλιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού» πρόσθεσε. 

«Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων για να δημιουργήσετε τη δική σας» κατήγγειλε ακόμη.

«Θα κλείσουμε και τις ζημιογόνες εφημερίδες; Η λύση δεν είναι να κλείνουμε αλλά να επιβάλουμε κανόνες και να αφήνουμε τον ανταγωνισμό να λειτουργεί» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η κυβέρνηση λέει ‘θέλω να κλείσω τέσσερα κανάλια και να δώσω άδειες σε άλλα τέσσερα… Γιατί μόνο τέσσερα; γελάνε οι τεχνικοί όταν λέτε ότι στο ψηφιακό μπουκέτο χωράνε μόνο τέσσερα κανάλι; Τώρα πώς εκπέμπουν 8;» αναρωτήθηκε. «Η τεχνολογία επιτρέπει 16 προγράμματα HD» διευκρίνισε. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας την οποία επικαλείται έχει ανακρίβειες σχετικά με τον αριθμό των καναλιών που έχουν αδειοδοτηθεί άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τσεχία. 

«Απειλώ τους οχτώ ότι θα γίνουν τέσσερις για να μπουν σε παζάρια και υπόσχομαι και σε τούρκο φίλο να δώσω άδεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μοιράσει τα λεφτά σε λιγότερους, δημιουργώντας έτσι ισχυρότερους καναλάρχες. «Η Ευρώπη λέει ότι κίνδυνος είναι η συγκέντρωση σε λίγα χέρια των ΜΜΕ και η ΕΣΗΕΑ το λέει αυτό» επισήμανε. 

«Με τους τέσσερις σταθμούς που θα κλείσουν οι εργαζόμενοι πού θα πάνε; Ανεβαίνετε στα κάγκελα για τη δημόσια τηλεόραση, και αδιαφορείτε γι’ αυτούς στην ιδιωτική τηλεόραση που θα χάσουν εξαιτίας σας τη δουλειά τους» δήλωσε μάλιστα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook