Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε το επίσημο πρωτάθλημα taekwondo. Πλήθος αθλητών έλαβε μέρος με σκοπό την πρώτη θέση και την εισαγωγή στην εθνική ομάδα φορώντας τα Ελληνικά χρώματα και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις αρχές του Απριλίου. 

Η ομάδα του Γεροντή Ιωάννη 6 dan είναι η μοναδική στην Κρήτη η όποια κατέχει εκατοντάδες τίτλους τόσο στην αθλητική ομοσπονδία taekwondo Ελλάδος όσο και στην πανελλήνια ομοσπονδία kick boxing οπου δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Λέγοντας επίσημο πρωτάθλημα εννοούμε ότι οι διακεκριμένοι αθλητές μπορούν να πάρουν 20%, 30% ,40 % μόρια για την εισαγωγή τους σε τεφα 10% 20% 30% ή άλλες σχολές όπως και η συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η κατάκτηση της πρώτης μέχρι της έκτης θέσης σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις σε οποιαδήποτε σχολή άνευ εξετάσεων.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή με το αγώνισμα των τουλ, το Σάββατο σε μάχη και την Κυριακή έγιναν οι τελικοί, οι εναέριες τεχνικές, τα σπασίματα αντρών και γυναικών. Στην αποστολή gerontis fighters συμμετείχαν 14 αθλητές δύο εκ των οποίων είναι πανευρωπαϊκοι πολλάκις φορές οπως και πανελλήνιοι.

Την αποστολή συνόδευε ο κ. Ηλίας Τζανιδης διαιτητής με 3 dan, ο Πυνιρτζης Γεώργιος με 2 dan ο οποίος είναι εξειδικευμένος γυμναστής των συλλόγων, ο βοηθός του δασκάλου Γραφανάκης Στάθης με ένα dan η συζηγος του Νικολέτα Φουκαδακη και οι βοηθοί Αντρέας Τζανίδης και Λευτέρης Ηλιάκης καθώς και γονείς που στήριξαν έμπρακτα τοσο τον σύλλογο όσο και τα παιδιά. Όλοι οι αθλητές κατάφεραν να κάνουν μία καταπληκτική εμφάνιση κάνοντας μας περήφανους για την κατάκτηση των μεταλλίων.  Χρειαζόταν πολλή προσπάθεια των παιδιών να καταφέρουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παρόλο μερικοι από τους αθλητες δεν πήραν θέση εκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η Γραφανάκη Ελευθερία με λίγο χρόνο προπόνησης κατάφερε να κάνει την διαφορά και να στευχθει πριν λίγους μήνες πρωταθλήτρια ελλάδος στο πρωτάθλημα των παίδων, όπως και σε αυτό το Πανελλήνιο μετά από πέντε  αγώνες που πέρασε σερί πήρε χάλκινο μετάλλιο και τριτη θεση. Ο Τσιαμπαλής Ευάγγελος αν και μπλε ζώνη κατάφερε μέσα σε άλλες μαύρες ζώνες και αθλητες με μεγαλυτερη εμπειρια να νικήσει και να πάρει δεύτερη θέση στις εναέριες τεχνικές καθώς και τα μόρια που χρειαζόταν για την εισαγωγή του στην σχολή τεφα.

Ο Λευτέρης Ηλιάκης ένας από τους καλύτερους μαθητές των gerontis fighters έχει ηδη κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια και την εισαγωγή του στην εθνική ομάδα στην πανελλήνια ομοσπονδία kickboxing. Θα παρευρεθεί επίσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο στην Ιρλανδία. Η κόπωση η ατυχία καθώς και ένας τραυματισμός στον πανω γλουτιαίο τον έκανε να χάσει τον αγώνα από έναν πολύ καλό αθλητή μόλις με ένα βαθμό διαφορά.

Η εκπληξη και η χαρά όλων που μας έκανε περήφανους στα τουλ ήταν ο Αντρέας Τζανίδης ο οποίος κατάφερε να πάρει σερί αρκετούς αγώνες εντυπωσιάζοντας κοινό, θεατές και διαιτητές κέρδισε χρυσό μετάλλιο μπαίνοντας στην εθνική ομάδα καθώς και το πανευρωπαϊκό φορώντας τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Ο προπονητής δέχτηκε συγχαρητήρια από την αθλητική ομοσπονδία όσο και από πρόεδρους, τοπικούς φορείς και άλλους παράγοντες. Αργότερα δήλωσε:"Θεωρώ ότι όλοι οι αθλητές με μετάλλιο ή όχι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Με κάνει περήφανο που μένουν στον αθλητισμό χωρίς να τα παρατάνε σε δυσκολίες και φόβους.

Επόμενος στόχος είναι η πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, 4 όπεν πρωταθλήματα, δύο πανευρωπαϊκά, 2 παγκόσμια καθώς και η συμμετοχή σε σεμινάρια από το αρχηγό της εθνικής Ρωσίας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.Μας περιμένει αρκετός δρόμος μπροστά μας με πολύ δουλειά, καθώς τα αγαθά κόποις κτώνται."