Η γιορτή του έρωτα πλησιάζει και οι απανταχού ερωτευμένοι κάνουν σχέδια…

Θέλετε να γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή σε μια άλλη περίπτωση το μήνα του μέλιτος, μια επέτειο του γάμου, αγκαλιά με τον αγαπημένο σας; Φτιάξτε βαλίτσες, βρείτε ξενοδοχείο στις καλύτερες τιμές και αποδράστε σε κάποιον από τους πιο δημοφιλείς ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη!

Αυτή είναιι η top  λίστα:

1) Βενετία, Ιταλία

Από το περίφημο καρναβάλι μέχρι το Palio of Marciliana στη Chioggia και από το Φεστιβάλ της Madonna dell’Angelo  στο Καόρλε μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής άμμου στο Jesolo η Βενετία θα σας εκπλήξει και θα σας διασκεδάσει!

2) Παρίσι, Γαλλία

Ρομαντικές βόλτες, θαυμάσια εστιατόρια, βραδιές για δύο, αξέχαστες στιγμές που θα θυμάστε για πάντα …Με κινηματογραφικό ντεκόρ και αιώνια γοητεία, το Παρίσι προσελκύει τους ερωτευμένους από όλο τον κόσμο όλο το χρόνο. Περίπατοι, κρουαζιέρες, shopping, αξέχαστες νύχτες, πρωτότυπες προτάσεις γάμου…το Παρίσι είναι φτιαγμένο για τον έρωτα!

3) Cinque Terre, Ιταλία

Το Cinque Terre αποτελεί ένα από τις καλύτερα διατηρημένες φυσικές και ημι-φυσικές περιοχές της Μεσογείου. Ιστορικοί και γεωμορφολογικοί λόγοι απαγορεύουν η υπερβολική οικιστική ανάπτυξη και τη δημιουργία των μεγάλων δρόμων ενώ από την άλλη οι ανθρώπινες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και ιδιαίτερα η αμπελουργία, συνέβαλαν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό τοπίο στο οποίο ανάπτυξη των τυπικών πέτρινων τοίχων είναι τόσο εκτεταμένη ώστε να είναι ίση με εκείνη του διάσημου Σινικού Τείχους της Κίνας!

4) Σίντρα, Πορτογαλία

Η Sintra είναι ένα κόσμημα ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα, που περιμένει να ανακαλυφθεί από όλους όσους τολμούν να ”χάσουν” τον εαυτό τους μέσα στη μεγαλοπρεπή ιστορική κληρονομιά της, την οργιαστική φύση, την κοσμοπολίτικη πολιτιστική προσφορά και την πλούσια γαστρονομία της…Η  Sintra αποπνέει μια ρομαντική αύρα που άφησε βαθιά εντύπωση στην ψυχή και το έργο των συγγραφέων του δέκατου όγδοου και δέκατου ένατου αιώνα, η οποία ξεκίνησε το ρομαντικό πνεύμα και ”γιόρτασε” την υποκειμενικότητα και το βαθύ συναίσθημα του ανθρώπινου δράματος. Η Sintra είναι πραγματικά η πρωτεύουσα του ρομαντισμού. Είναι ένα μέρος, εμπειρία ζωής!

5) Aix-les-Bains, Γαλλία

Η Aix-les-Bains, κατετάγη 4η ανάμεσα στις λουτροπόλεις της Γαλλίας με 28.000 επισκέπτες που έρχονται για θεραπείες. ”Φωλιάζει” δίπλα στη λίμνη Le Bourget, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη στη Γαλλία, στους πρόποδες του όρους Revard. Είναι η πύλη προς το φυσικό πάρκο Bauges Massif  και προσφέρει ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, πανοραμική άποψη, και ποικίλες δραστηριότητες για να απολαύσετε, ανεξάρτητα από την εποχή!

6) Λονδίνο, Αγγλία

Το Λονδίνο είναι για τους εραστές…Εντυπωσιάστε το ταίρι σας χαζεύοντας τη πανοραμική θέα του Λονδίνου. Εναλλακτικά,παρακολουθείστε μια παράσταση στο West End, κάντε μια ρομαντική βόλτα, διάσκεδάστε σε μια ζεστή παμπ, ή απολαύσετε τα λαμπρά σημεία ιστορίας και πολιτισμού!Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, το Λονδίνο προσφέρει πολλές επιλογές και θα παρέχει πάντα κάτι ρομαντικό για να κάνετε!

7) Φλωρεντία, Ιταλία

Το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας περιέχει ένα τέτοιο πλούτο αριστουργημάτων που είναι δύσκολο να διαχωριστεί η πόλη από τα έργα τέχνης της! Το 1982 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, το κίνητρο είναι ότι συμπυκνώνει όλη την ιστορία της πόλης, από την «Ρωμαϊκή τετράπλευρο» στην περιοχή Piazza della Repubblica στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης, οι ομορφιές της του 16ου αιώνα, το παλάτι Pitti και οι αλλαγές που επέφερε στη διάρκεια του χρόνου όταν η Φλωρεντία ήταν πρωτεύουσα της Ιταλίας.

9) Σαντορίνη, Ελλάδα

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας ελληνικός προορισμός..Μεταξύ των πολλών τα πρωτία έχει φυσικά η Σαντορίνη. Θεωρείται από τα πιο περιζήτητα μέρη του κόσμου για μια ρομαντική απόδραση δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά καθαρά νερά,ενώ παράλληλα είναι ”σκαρφαλωμένη” στο χείλος ενός τεράστιου ενεργού ηφαιστείου στη μέση της θάλασσας! Το νησί έχει αυξανόμενη συνεχώς τη φήμη ως “προορισμός γάμου” για ζευγάρια, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο! Ένα ταξίδι στην Σαντορίνη με το άλλο σας μισό είναι όνειρο, για όποιον έχει δει τουλάχιστον μία φωτογραφία από την περίφημη Καλντέρα αλλά και στιγμιότυπα από φιλιά κάτω από το διάσημο ηλιοβασίλεμα του νησιού! Η απόλυτη ρομαντική εμπειρία!

10) Μπρυζ, Βέλγιο

Καλοκαίρι ή χειμώνα, πρωί ή βράδυ, με ήλιο ή η βροχή … το περίφημο κανάλι Rozenhoedkaai έχει πάντα τη συναρπαστική δυνατότητα να κερδίζει τις εντυπωσεις! Και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστούμε ότι συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Μπριζ. Εδώ όλοι μπορούν να δημιουργήσουν την τέλεια… καρτ-ποστάλ της πόλης!

11) Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Με το κάστρο της Βούδας στο background και την πρώτη γέφυρα της ουγγρικής πρωτεύουσας, -που τώρα είναι μνημείο-, είναι ένα συναρπαστικό θέαμα που προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες στη Βουδαπέστη. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία επίσης να περπατήσουν πάνω στην κορυφή της σήραγγας που βρίσκεται στην πλευρά της Βούδας και προσφέρει μια θαυμάσια θέα στο Δούναβη και τις γέφυρες, καθώς και να θαυμάσει τα ωραιότερα μέρη της Πέστης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook