Όριο για το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περού, πανελλήνιο ρεκόρ, 4η θέση στην Ευρώπη και κατάρριψη των προσωπικών της ρεκόρ, περιελάμβανε η παρουσία της Άννας Ντουντουνάκη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι! Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων με τις εμφανίσεις της στα 50 μέτρα πεταλούδα, τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, εντυπωσίασε, αποδεικνύοντας πως κάθε άλλο παρά ήταν τυχαία η κλήση της στην εθνική ομάδα γι' αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Ο χρόνος που της εξασφάλισε τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αποτελεί παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ, ήταν το 27.50 που σημείωσε στον ημιτελικό και της χάρισε την πρόκριση ως 2η για τον μεγάλο τελικό. Εκεί, η Χανιώτισσα αθλήτρια εξέπληξε εκ νέου, σημειώνοντας επίδοση 27.56, που ήταν μεν λίγο κατώτερη του ημιτελικού αλλά την ανέδειξε ως 4η καλύτερη στην Ευρώπη.

Η Ντουντουνάκη που επέστρεψε τη Δευτέρα (11/7) στα Χανιά, μετά από μία ακριβώς εβδομάδα παραμονής της στη Σερβία, πλέει σε πελάγη ευτυχίας και δηλώνει ενθουσιασμένη για την προσπάθεια της. "Νιώθω ενθουσιασμένη! Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα έφτανα έως εδώ! Με τον κύριο Κώστα (σ.σ. Τζιλιβάκη) είχαμε κάνει πολύ προπόνηση όλες τις προηγούμενες ημέρες. Οφείλω στον προπονητή μου αυτή την επιτυχία διότι με βοήθησε πάρα πολύ και προσπάθησε να μου αποβάλλει το άγχος που είχα πριν τους αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και τώρα έχω μπροστά μου το παγκόσμιο. Νιώθω άφωνη πραγματικά, είναι πρωτοφανείς στιγμές για μένα αλλά είμαι υποχρεωμένη να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά", τονίζει η Ντουντουνάκη, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα κατά 1 σχεδόν ολόκληρο δευτερόλεπτο αν υπολογιστεί το 28.28 που είχε σημειώσει στα "Νιόβεια" Θεσσαλονίκης.
Ενδεχομένως, η Ντουντουνάκη να κατάφερνε κάτι ανάλογο και στα 100μ. πεταλούδα μιάς και στον προκριματικό του αγωνίσματος σημείωσε χρόνο 1.02.90, προκρίθηκε στον ημιτελικό, ωστόσο μία άτυχη στιγμή (ήπιε νερό όταν έστριβε), της στέρησε την ελπίδα της συμμετοχής στον τελικό.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή της Ντουντουνάκη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ο προπονητής της Κώστας Τζιλιβάκης, ο οποίος μάλιστα παραβρέθηκε κάποιες ημέρες στο πλευρό της στο Βελιγράδι. "Η επίδοση της ήταν πάρα πολύ καλή! Για να πω την αλήθεια, η 4η θέση είναι κάτι που δε μπορώ να πώ ότι το περίμενα. Απώτερος στόχος ήταν η συμμετοχή στον τελικό και είμαι πραγματικά χαρούμενος που η Άννα το κατάφερε. Το 27.50 είναι πολύ καλή επίδοση, είναι όριο για το παγκόσμιο, αλλά οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι, να κρατήσουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε σκληρά", δηλώνει χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων.