Την Παρασκευή 1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν περί τα 42.000 νοικοκυριά ή 85.000 πολίτες.

Στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα ενταχθούν 17 επιπλέον δήμοι, συνολικά δηλαδή σε 30 δήμους και οι δαπάνες από 30 εκ. ευρώ αυξάνονται στα 80 εκ. ευρώ. Η επιλογή των δήμων θα γίνει με βάση τον πληθυσμό των περιφερειών και έτσι θα υπάρξουν πολλοί δήμοι της Αττικής.

Σε δεύτερη φάση, το πρόγραμμα θα δώσει σημασία στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας ανά περιοχή, ώστε σε κάθε Περιφέρεια να επιλεχθούν οι φτωχότεροι των Δήμων.

δήμους και ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ θα έχουν ως αρμοδιότητα να βοηθούν τους πολίτες να εισάγουν την αίτηση και οι δήμοι να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους.

Στην τελευταία φάση της διαδικασίας προβλέπεται, εκτός από την έγκριση της αίτησης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρώτον, να έρχονται σε επαφή με το κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, και δεύτερον να επωφεληθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον μέτρα στήριξης, όπως για παράδειγμα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Από το 2017 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πρόκειται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα με βασικό στόχο την «επανασύνδεση» των φτωχότερων με την κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/669405/elaxisto-eggyimeno-eisodima-apo-ton-aprilio-i-arxi-se-30-dimoys#ixzz3zwHIh4dg

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook