“Ακόμα και σήμερα παιδιά στα σχολεία στην Κρήτη διδάσκονται τέτοιους μύθους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Χαινς Ρίχτερ στην Καθημερινή, μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.

Ο κ. Ρίχτερ τόνισε ότι δεν περίμενε αυτή την απόφαση και έκανε λόγο για ανθρώπους στην Ελλάδα που πιστεύουν σε “μύθους” μπερδεύοντάς τους με την “ιστορική αλήθεια”.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις τους στην Καθημερινή ανέφερε:

Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Φοβόμουν ότι στο τέλος μου επιφυλάσσουν κάποιο κόλπο, ότι κάτι θα γίνει. Αναθάρρησα λίγο μετά την αλλαγή στη στάση του εισαγγελέα την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που πιστεύουν σε μύθους, συγχέοντάς τους με την ιστορική αλήθεια. Ακόμα και σήμερα παιδιά στα σχολεία στην Κρήτη διδάσκονται τέτοιους μύθους. Πάντως, με εντυπωσίασε ότι τρεις συνάδελφοί μου από την Αθήνα ταξίδεψαν στην Κρήτη για να καταθέσουν προς υπεράσπισή μου, πληρώνοντας μόνοι τους τα έξοδα. Αυτό για μένα είναι φιλότιμο (σ.σ. λέει τη λέξη στα ελληνικά)

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός ιστορικός κατηγορούνταν για άρνηση ναζιστικών εγκλημάτων, με βάση το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου. Ηταν η πρώτη δίωξη στη χώρα μας με βάση το συγκεκριμένο άρθρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook