Ψήφισμα συμπαράστασης υπερ των αγροτικών κινητοποιήσεων εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Γίνεται γνωστό ότι εν μέσω των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου των Χανίων και ολόκληρης της χώρας που για πολλοστή φορά αποτελεί τον εύκολο στόχο που βάλλεται από καταιγισμό επαχθών οικονομικών μέτρων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 9/02/2016, με ομοφωνία των παρόντων μελών του ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών που καταγγέλλουν και τάσσονται «κατά» των προωθούμενων μέτρων υπερφορολόγησης, αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργησης του ΟΓΑ που υπονομεύουν τον πρωτογενή τομέα, έναν από τους δύο σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. 

Δεδομένης της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας αγρότης, το εισόδημα του οποίου μειώνεται συνεχώς εξαιτίας των επαχθών μέτρων που πρόσφατα υιοθετήθηκαν σε βάρος του, η εφαρμογή των νέων προωθούμενων εισπρακτικών μέτρων είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει τη χαριστική βολή στην αγροτική οικονομία και θα οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο των Ελλήνων αγροτών. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στηρίζει τον  δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου και ζητά ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας. Ένα σύστημα που δεν θα οδηγήσει το μικρομεσαίο αγρότη στον αφανισμό και στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών του. Ένα σύστημα που δεν θα σημάνει την απαξίωση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας που αντί να καταβληθούν προσπάθειες εξεύρεσης τρόπων ενίσχυσης και ανάπτυξής του, επιβάλλονται μέτρα για την περαιτέρω συρρίκνωσή του.
Επειδή τη σημερινή εποχή της κρίσης, ο πυλώνας Αγροτική Ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και αναβίωσης της υπαίθρου συμβάλλοντας στην έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταδικάζει την εφαρμογή των νέων προωθούμενων μέτρων ως καταστροφικά για τον αγροτικό κόσμο και τους παραγωγούς της χώρας, συντάσσεται στο πλευρό των αγροτών-παραγωγών σττηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει έως την απόσυρσή τους από την κυβέρνηση και καλεί το σύνολο του πολιτικού – κομματικού συστήματος της χώρας να σταματήσει τη ρητορεία που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και να επιδείξει την υπευθυνότητα και σοβαρότητα που απαιτείται για την εξεύρεση δίκαιων και ισότιμων λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του μόχθου και της πραγματικής παραγωγής”. 

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στους κ.κ. υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στην Ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης και στους κ.κ. Δημάρχους του νομού Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook