Τις μετοχές που κατέχουν εδώ και χρόνια κυρίως μικρομέτοχοι της H.S.W,αλλά και κάποιοι με μεγαλύτερα πακέτα, που βρίσκονται ξεχασμένα σε σεντούκια,θα ξεκινήσουν να μαζεύουν σύντομα και μάλιστα από την Ιταλία, άνθρωποι του ιδιοκτήτη των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
Ε.Γκριμάλντι,σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία διερεύνησης ενδιαφέροντος εξαγοράς μετοχών από ήδη υφιστάμενους κατόχους των πακέτων αυτών.

Η διαδικασία αυτή,σύμφωνα με δοκιμασμένη πηγή μας,έχει ανατεθεί σε Ιταλική εταιρία με έδρα την Ρώμη.

Σε πρώτη φάση αφού συγκεντρώθηκε η λίστα των μετόχων,τώρα γίνονται διακριτικά οι επικοινωνίες.

Στην επόμενη φάση,θα καθοριστεί η αποτίμηση της εταιρίας και συνεπώς η τιμή εξαγοράς ανά μετοχή όπως προβλέπεται από την διαδικασία.

Στόχος του Ιταλού μεγαλοεφοπλιστή και ιδιοκτήτη των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ είναι να καθαρίσει το εδώ και πολλά χρόνια θολό τοπίο στην συγκεκριμένη εταιρία "φιλέτο",αφού από το ναυάγιο του εγ/ογ EXPRESS SAMINA,και τον χαμό του εμπνευστή και δημιουργού της Παντελή Σφηνιά,η εταιρία πέρασε και περνάει ακόμα από σαράντα κύματα...παρά το γεγονός ότι έχει κυρίαρχο ρόλο σε πολλές γραμμές στο Αιγαίο,τόσο με ταχύπλοα,όσο και με συμβατικά σκάφη.

Το πηδάλιο της εταιρίας στο πέρασμα των χρόνων κράτησαν αρκετοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι παράγοντες της ναυτιλίας με τελευταίο τον Γιάννη Βαρδινογιάννη της ΑΝΕΚ μέχρι που του αφαιρέθηκε ο έλεγχος διοίκησης από την Τράπεζα Πειραιώς που σήμερα κατέχει οριακά το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών,γύρω στο 34-35% και τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ να ακολουθούν με ποσοστό κοντά στο 33%.

Η διαδικασία θα πρέπει να οδηγήσει τον κ.Γκριμάλντι και μάλλον τις Μ.Γ στην απόκτηση όσο το δυνατότερο μεγαλύτερου αριθμού μετοχών, ώστε ο Ιταλός μεγαλοεφποπλιστής να καταστεί κυρίαρχος στις εξελίξεις με απώτερο σκοπό τον οικονομικο-διοικητικό έλεγχο της εταιρίας.