«Συνάντησα έναν άνθρωπο με οξυδέρκεια με κατανόηση των προβλημάτων, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από τις παρεμβάσεις του στα φλέγοντα ζητήματα των καιρών, το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, για τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής περιθωριοποίησης», είπε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο κ. Τσιπρας συζήτησε με το Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλα θέματα όπως το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, «ένα αίτημα το όποιο κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε ήδη να είχε ικανοποιηθεί».

«Μου εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτή τη χρονιά που συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από το κλείσιμο της Σχολής, ίσως είναι μια καθοριστική χρονιά για την άσκηση πίεσης προκειμένου να επαναλειτουργήσει», είπε ό κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση .

Αναφερόμενος στην συζήτηση που είχε με το Οικουμενικό Πατριάρχη για τι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ό πρόεδρός του Συνασπισμού είπε « Τα συμπεράσματά μας είναι θετικά και ελπίζουμε να εντείνει αυτές τις προσπάθειες πάντοτε στην κατεύθυνση της συμφιλίωσης των λαών και της σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου να ικανοποιηθούν και τα αιτήματα του Πατριαρχείου αλλά και η εύφλεκτη περιοχή μας να βρει σταθερότητα και ειρήνη».

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενος από την Άγκυρα όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ΟDP) της Τουρκίας.

Μετά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη μίλησε «για την σημαντική παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μέσα από αυτή την οικουμενική οπτική πάντοτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας είτε αυτό έχει να κάνει με την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, των επιπτώσεων της διατροφικής κρίσης είτε αυτό έχει να κάνει με την συμφιλίωση των λαών, τον διαθρησκειακό διάλογο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και κρίσιμος για την εποχή μας είτε αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής, είναι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τίς οποίες τιμούμε και ενθαρρύνουμε».

Τον πρόεδρο του Συνασπισμού συνόδευαν στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη η υπεύθυνη του Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, μέλος της Π. Γ Ρένα Δούρου και ο Πάνος Τριγάζης υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook