Με τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών υποναύαρχο ε.α. κ. Ι. Λεοντακιανάκο συναντήθηκε το Σάββατο 13/02/2016 ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της στέγασης των εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας με αφορμή την παρουσία του κ. Λεοντακιανάκου στα Χανιά, σε μια από κοινού επίσκεψη στο Φρούριο Κούλε και γενικότερα στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, έθεσε στον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών -παράρτημα του οποίου αποτελεί το Πολεμικό Μουσείο Χανίων – το θέμα των πολύ σημαντικών εκθεμάτων που προς το παρόν παραμένουν φυλασσόμενα μέσα σε αποθήκες.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικά εκθέματα μάρτυρες της ιστορίας αυτού του τόπου και έχουμε χρέος να τα διαφυλάξουμε αλλά και να τα αναδείξουμε προκειμένου οι νεότεροι να γνωρίζουν. Θα πρέπει να βρίσκονται όχι σε αποθήκες αλλά σε χώρο επισκέψιμο και σε αυτή την κατεύθυνση ζητώ από σας να  εξετάσετε την περίπτωση συνεργασίας Πολεμικού Μουσείου και Δήμου Χανίων προκειμένου να βρούμε μια υγιή και βιώσιμη λύση, όχι μόνο στο θέμα των εκθεμάτων αλλά ακόμα και στην επαναλειτουργία του Μουσείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Απ΄ την πλευρά του ο κος Λεοντακιανάκος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προτάσεις του κ. Βάμβουκα και υποσχέθηκε να θέσει το θέμα στο Δ.Σ.  του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Στην επίσκεψη στο φρούριε Κούλε παρόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ. Γιάννης Περάκης ο αρχαιολόγος του Δήμου Χανίων κ. Κώστας Ψαράκης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απτέρων κ. Γιάννης Μιχελιουδάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook