Να πάρει ξεκάθαρη θέση καλεί τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά η ΝΔ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις δημοσιεύματος (του liberal.gr) το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ντοκουμέντα από τις ίδιες τις υπηρεσίες του υπουργείου που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του υπουργού Επικρατείας σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες στις ευρωπαϊκές χώρες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον υπουργό Επικρατείας, για τον οποίο τονίζει ότι “συνελήφθη για μία ακόμη φορά ψευδόμενος”, να πει “αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή είναι αναληθή” και επισημαίνει πως “αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα θα είναι εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έχει ως εξής:

«Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς συνελήφθη για ακόμη φορά ψευδόμενος. Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. 

Αντί να απαντάει με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα, καλό θα είναι να μας πει αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή των Ελλήνων είναι αναληθή, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα. 

Αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα, όπως έχει υποχρέωση, τότε θα είναι εκτεθειμένος πρωτίστως στους πολίτες».

Όπως αποκάλυψε το LIBERAL.GR ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί, σε σχετική επιστολή με αποδέκτη τον ίδιο, που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/ 152 / KΦ, το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.

Το LIBERAL.GR παρουσίασε την Παρασκευή και αναλυτικά στοιχεία που καταδεικνύουν τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη σε ότι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν σε κάθε χώρα. Μία πραγματικότητα που απέχει από αυτή που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση για να στηρίξει τις δικές της αποφάσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στους κόλπους της αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο μάλιστα κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή για “πρακτικές που δυστυχώς απομακρύνουν τη χώρα από τις ευρωπαϊκές αξίες του κράτους δικαίου” και είχε προειδοποιήσει ότι “η ΝΔ αλλά και όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν αυτό το ιδιότυπο θεσμικό grexit που δρομολογεί η κυβερνητική πλειοψηφία”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook