Διαρκείς συσκέψεις έχει στο πρόγραμμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Τσίπρας και σήμερα, Σάββατο συνομίλησε με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του και θα συνεχίσει τις συναντήσεις για τα τρέχοντα ανοιχτά μέτωπα και αύριο Κυριακή.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με τους οποίους συζήτησε το αγροτικό και ευρύτερα το ασφαλιστικό.

Ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, επιπλέον είναι η Σύνοδος Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, κατά την οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα του προσφυγικού. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, άλλωστε, μόλις εχθές υπερασπίστηκε με σαρκαστική διάθεση τη διατήρηση της Σένγκεν μιλώντας στο Αμβούργο:

«Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει συχνά να μου λένε άνθρωποι ότι υπήρχε ζωή και πριν από την Σένγκεν. Και τους απαντώ “Ναι, υπήρχε ζωή και πριν από την γερμανική επανένωση – εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα”». Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη στάση της ελληνικής πλευρά στην συζήτηση για τον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης.

Να σημειωθεί πως στις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα το Σαββατοκύριακο θα τεθούν και ζητήματα που άπτονται της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Τέλος μεθαύριο Τρίτη αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας εν όψει της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα ασχοληθεί – πέραν του προσφυγικού – και με τις προτάσεις Κάμερον που αφορούν την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook