Κατά την Πατριαρχική χοροστασία της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου 2016, στον πανηγυρίσαντα Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο γραφικό Βεβέκιον του Βοσπόρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την χειροθεσία του Μ. Ιεροκήρυκα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Παναρέτου, προς τον οποίο και απήυθηνε από διφθέρας πατρικούς λόγους περί της νέας του διακονίας. 

Κατά την χειροθεσία παρέστησαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ὶμβρου καί Τενέδου κ. Κύριλλος, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, και ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, από την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.

Ξεχωριστό γεγονός αποτέλεσε η παρουσία του Μητροπολίτη Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, στην επαρχία του οποίου ανήκει εκκλησιαστικώς ο νεοχειροθετηθείς κληρικός των Πατριαρχείων, που συνοδευόταν από κληρικούς καί λαϊκούς από την Κρήτη, γενέτειρα του Μ. Ιεροκήρυκα, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του π. Παναρέτου.

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν εκκλησιάστηκε και ο Εξοχ. κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Βουλευτής του Νομού Λασιθίου Κρήτης και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Ὰμυνας.   

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά τήν διάρκεια της καθιερωμένης εόρτιας τράπεζας που παραθέτει κάθε χρόνο κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής εξονόμασε νέο Μέγα Ιεροκήρυκα των Πατριαρχείων τον Αρχιμανδρίτην Πανάρετον Ψαραύτην, Κληρικόν της Ι. Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, πού από τον Οκτώβριο του 2014 εξυπηρετεί σε εβδομαδιαία βάση τις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της Ρωσικής Κοινότητας στο Karaköy της Πόλης.