Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, εξέφρασαν τον έρωτά τους για την Φύση δεκάδες μικροί και μεγάλοι Πρόσκοποι των Χανίων και της Σούδας (από τα Συστήματα 2ο, 3ο, 4ο, 8ο, την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χανίων), συντροφιά με ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, από τοπικούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, καθαρίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο του Ποταμού Μορώνη, σημαντικού υδροβιότοπου στη Σούδα Χανίων, από φερτά υλικά αλλά και απορρίματα ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ολοκληρώθηκε έτσι με αυτή την γιορτή, ο κύκλος της συνεργασίας των Προσκόπων Χανίων με την WWF στους δύο πολύ σημαντικούς υδροβιότοπους του Νομού μας, της λίμνης της Αγυιάς και του ποταμού Μορώνη στην Σούδα.

Αφού μαζεύτηκαν πάνω από 35 τεράστιες σακούλες σκουπιδιών, από τις εκβολές του ποταμού Μορώνη, κατέληξαν στο Πολύκεντρο Σούδας όπου ολοκληρώθηκε έτσι με αυτή την εκδήλωση, που είχε τον τίτλο "τα Οικολογικά Διαμάντια του Τόπου μας", ο κύκλος της συνεργασίας των Προσκόπων Χανίων με την WWF .

Έγινε παρουσίαση της έρευνας για την ποιότητα και ποσότητα του υδάτινου όγκου που διεξήχθη από τους προσκόπους κατά το έτος 2015, καταγραφή της χλωρίδας και πανίδας, καθώς και ανάλυση συμπερασμάτων από εκπροσώπους της W.W.F. (κα Έμιλυ Πεδιαδίτη - συντονίστρια δράσεων στην Κρήτη και Λέσβο της WWF Ελλάς και Καλούστ Παραγκαμιάν - Επιστημονικός συνεργάτης του WWF Ελλάς). Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία και το πραγματικό ενδιαφέρον τους:

 - εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  ( βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος κα. Βαγιωνάκη Βάλια) 
 - των τοπικών αρχών ( o Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας Τάσος, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Κοτζαμιχάλης Μιχάλης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Φωκάς Κώστας) 
 - της διοίκησης του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ (ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ.Σπιταδάκης Ξενοφώντας, ο Βοηθός Γενικός Έφορος κ. Χουρδάκης Γιώργος) 
 - και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας ( ο πρόεδρος κ. Κλωθάκης Δημήτρης).