Επιστολή προς τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων (Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Χ.) για θέματα αστυνόμευσης στον νομό μετά και την επιστολή του δημάρχου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Τόσκα Στέφανο, σχετικά  με την αστυνόμευση γενικότερα στον νέο διευρυμένο Δήμο Χανίων.

Όπως αναφέρει η επιστολή της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Χ.:

“1.- Χαιρόμαστε που η πρότασή της Ένωσής μας όσον αφορά την αναδιάρθρωση –αναδιάταξη των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Νομό μας  παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι στοχεύει στην ενίσχυση των κυττάρων της Αστυνομίας ήτοι τα Αστυνομικά Τμήματα, το Τμήμα  Τροχαίας και την Υποδ. Ασφ. Χανίων, Υπηρεσίες που ασχολούνται με το σύνολο των προβλημάτων των πολιτών .

2.- Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Τμήμα Τροχαίας Χανίων, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση ή έστω τον περιορισμό του προβλήματος του κυκλοφοριακού στην Πόλη των Χανίων, υποβοηθούμενοι πολλές φορές και από τους συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, παρά του ότι αυτό δεν προβλέπεται στα καθήκοντά τους.

3.- Η διατήρηση και επαρκής στελέχωση του Α.Τ.Σούδας, όπως αναφέρουμε στην πρότασή μας, εκτιμούμε ότι θα επιφέρει καλύτερη αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου, της Σούδας αλλά και των Κεραμειών, τυχόν δε ιδιαίτερα προβλήματα οπουδήποτε προκύψουν μπορούν να αντιμετωπισθούν από την    Ειδική Υπηρεσία.

4.- Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών του Νομού μας, ανάδειξε ως πρώτο ζήτημα ικανοποίησης ,αυτό της ασφάλειας. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί επιτεύχθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο κρίσης που εξακολουθεί να υπάρχει . Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αυταπάρνηση και στον επαγγελματισμό των συναδέλφων παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Αστυνομία στα Χανιά, προσπαθεί και εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά . Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σταματάμε εδώ. Μπορούμε ακόμα καλύτερα και ελπίζουμε η αναδιάρθρωση να μας δώσει αυτή την δυνατότητα.

5.- Ως θεσμικοί φορείς και εμείς  ( Αστυνομία) και εσείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση) έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε όλους του πολίτες της περιοχής μας. Ενδεχόμενη ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας εκ μέρους σας δεδομένης της επιστροφής  δέκα Υπαλλήλων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στον δήμο σας σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ρύθμιση για  τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που εντάχθηκαν στην Αστυνομία, θα βοηθούσε αρκετά στην επίλυση ανάλογων προβλημάτων.
Επίσης  τυχόν αλλαγές  κατεύθυνσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, θεωρούμε ότι θα βοηθούσαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

6.- Με την ευκαιρία σας καλούμε να στηρίξετε ακόμα περισσότερο την πρότασή μας  όσον αφορά την αναδιάρθρωση και 

7.- Σας υπενθυμίζουμε το από 11-10-2015 έγγραφό μας για μετονομασία της οδού Εμμ.Αντωνιάδου στο πλάι του Αστυνομικού Μεγάρου σε οδό Ευστάθιου ΛΑΖΑΡΙΔΗ (πεσόντας στο καθήκον Αστυνομικός) για τους αναφερόμενους σε αυτό λόγους, παρακάμπτοντας τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν έχοντας ως απτό παράδειγμα, όμοια και σωστή  ενέργεια του Δήμου Κερατσινίου –Δραπετσώνας που την 16-11-2015 προέβη στην μετονομασία της οδού Παν.Τσαλδάρη σε οδό Παύλου ΦΥΣΣΑ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook