Συνεχίζει το μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων που μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούν τους αγρότες να βγούν και πάλι στους δρόμους.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού Ηρακλείου που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Παρασκευής 12 και Σαββάτου 13 Φλεβάρη στην πλατεία Συντάγματος, τις δεκάδες χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα, οργανωμένα, συγκροτημένα, με συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στη κυβέρνηση, που μαζί με εργατοϋπάλληλους, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, εμποροβιοτέχνες, έδειξαν τη δύναμη και τη προοπτική του συνθήματος «εργατιά-αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά»!

Με την οργάνωση αυτής της μεγάλης κινητοποίησης, αποδείξαμε ότι μπορούμε με επιτυχία να συντονίζουμε πανελλαδικά και να κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Ότι μπορούμε να αλλάζουμε τις μορφές πάλης για να απαντάμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης, που στόχο έχει να ξεστρατίσει και να σταματήσει τον αγώνα μας. Κι αυτή η επιτυχία έχει σημασία για τη συνέχεια. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη πάλη μας, να κλιμακώνουμε όποτε κι όπως χρειαστεί, και δε πρόκειται να κάνουμε πίσω από τα αιτήματά μας.

Η αποφασιστικότητά μας και ο συντονισμός με τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, δεν επέτρεψαν ως τώρα στη κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι όποτε και να το φέρει θα μας βρει μπροστά της.

Δεν πρόκειται να κουραστούμε ν’ αγωνιζόμαστε. Και να μην κάνει το λάθος να νομίζει ότι, επειδή έχουν ανοίξει οι δουλειές για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, θα παρατήσουμε τον αγώνα και θα βρει ανοιχτούς τους δρόμους να περάσει τα μέτρα εξόντωσής μας.

Επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι δε πάμε σε διάλογο για «το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι κυβέρνησης-ΕΕ στο λαιμό μας». Γι’ αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους πρόθυμους που σπρώχνονται για το ποιός θα πρωτοπάει στο Μαξίμου, όπως κι από εδώ από το Ηράκλειο. Κι ύστερα έχουν το θράσος μερικοί απ’ αυτούς, την ίδια ώρα που ξεπουλάνε την μικρομεσαία αγροτιά να μιλάνε για «ενότητα», και να κάνουν επίθεση στο συνεπές αγροτικό κίνημα του νομού.     

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση ν’ αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το 1ο ευρώ, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση ΦΠΑ 23% σε αγροτικά μέσα/εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση. Όχι στη βάση των κυβερνητικών σχεδίων, αλλά για την ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουμε κι αφορούν στην επιβίωσή μας. Για παράδειγμα ζητάμε κατάργηση τεκμηρίων και να υπάρχει αφορολόγητο για τους αγρότες και για όλους.

Επιμένουμε σ’ αυτό, αλλά η κυβέρνηση δεν μας απαντάει αν θα υπάρξει αφορολόγητο και πόσο, και μας κατηγορεί κι από πάνω ότι είμαστε κατά του διαλόγου.

Όμως, εμείς τόσες βδομάδες στο μπλόκο, διάλογο κάνουμε. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους συμμάχους μας, με τους οποίους έχουμε ίδιο αντίπαλο, κοινά προβλήματα και αιτήματα. Διάλογο κάνει και η κυβέρνηση, αλλά με τους δικούς της συμμάχους και δικούς μας αντιπάλους: Την ΕΕ και το ΔΝΤ που ζητούν ακόμα σκληρότερα μέτρα, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας.

Στέλνουμε μήνυμα στη κυβέρνηση και σ’ όλους όσοι την σιγοντάρουν, ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δε θα αποχωρήσουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 68 ΜΠΛΟΚΩΝ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook