Κατηγορηματικά διαψεύδει η διευθύντρια Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη καταγγελία κατοίκου της Αγ. Ρουμέλης ότι στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, έχουν εγκαταλείφθεί στην τύχη τους δύο μουλάρια, με υπαιτιότητα υπαλλήλων του δασαρχείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα δύο μουλάρια του δασαρχείου “κυκλοφορούν πεινασμένα στο Φαράγγι” ενώ “υπάλληλοι του δασαρχείου, τα επισκέφτηκαν μετά από τρεις μήνες, είδαν το χάλι τους και αδιαφόρησαν”.

Η κ. Σκλαβάκη, απαντώντας στην καταγγελία,  εξήγησε ότι τα δύο μουλάρια είναι γέρικα και αποφασίστηκε να παραμείνουν στο Φαράγγι για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε και πέρυσι, ενώ υπάλληλοι του δασαρχείου τα επισκέπτονται συχνά και φροντίζουν για την επιβίωσή τους.

Η δασάρχης Χανίων εξήγησε ότι τα δύο μουλάρια απότελούν πια “στοιχεία του χώρου” και η επιλογή να μεταφερθούν στα Χανιά, σε καθεστώς ημιαιχμαλωσίας θα επιβάρυνε την υγεία τους. Πέρυσι το χειμώνα, όπως πρόσθεσε η κ. Σκλαβάκη θέλοντας να δείξει ότι τα μουλάρια δεν είναι αφημένα στην τύχη τους, στο ένα από τα δύο μουλάρια, έγινε μικρή χειρουργική επέμβαση μέσα στο Δρυμό,για την αφαίρεση αποστήματος ενώ επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι του δασαρχείου επισκέπτονται συχνά το Φαράγγι για να φροντίσουν τα μουλάρια. Το ότι η παρουσία τους δεν γίνεται αντιληπτή, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπάλληλοι επιλέγουν – για λόγους προστασίας – άλλες εισόδους για να μπουν στο Φαράγγι ενώ οι επισκέψεις τους δεν ανακοινώνονται από την υπηρεσία.

Τις φωτογραφίες έστειλε κάτοικος της Αγίας Ρουμέλης και έχουν τραβηχτεί μέσα στο Φαράγγι την Δευτέρα 15/2.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook