Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) και του αν. Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Τα ζητήματα αυτά μετέφερε με  ο κ. Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή.  

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι «το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συγκαταλέγεται μεταξύ των πρόσθετων τακτικών αποδοχών των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, οφείλει δε η Υπηρεσία σε περιπτώσεις λήψης, εκ μέρους των υπαλλήλων, θεσμοθετημένων αδειών με πλήρεις αποδοχές να καταβάλλει στο ακέραιο τις αποδοχές, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος και μάλιστα στο ύψος που έχει διαμορφωθεί και οριστεί με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις».

Επίσης, τονίζεται ότι «ομοίως, ο Εθνικός μας Νομοθέτης, οφείλει, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπό κρίση διάταξη του ά. 18 του ν. 4354/2015, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα (ν. 3528/2007), την απόφαση καθορισμού του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που έχει εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011, το π.δ. 215/06 και σωρεία προστατευτικών για τους υπαλλήλους Συνταγματικών Αρχών, όπως παρέμβει διορθωτικά επί τω σκοπώ της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε περιπτώσεις λήψης θεσμοθετημένων αδειών με πλήρεις αποδοχές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook