Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης μετά τη δυναμική συμμετοχή τους στη διήμερη πανελλαδική συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας.

Σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι αγροτοκτητρόφοι παραμένουν στα μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια, στα Πραιτώρια και στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου αντίστοιχα, ενώ οι συνάδελφοί τους στο Ρέθυμνο που είχαν μεταφέρει τον αγώνα τους από το μπλόκο στο Ατσιπόπουλο στην πόλη του Ρεθύμνου με αποκλεισμό της εφορίας και τραπεζικών υποκαταστημάτων, τηρούν στάση αναμονής μέχρι και σήμερα το απόγευμα, όπου θα συνεδριάσει το συντονιστικό της Νίκαιας.

Για δεύτερη ημέρα αποκλεισμένη εφορία στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, εκτός από το μπλόκο των Πραιτωρίων, αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν αποκλείσει για δεύτερη ημέρα την εφορία μέχρι το πέρας λειτουργίας της υπηρεσίας, δηλαδή μέχρι τις 14:30. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι ανακοίνωσαν ότι σήμερα το μεσημέρι θα αποχωρήσουν από την εφορία, περιμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Παραμένουν στο μπλόκο των Μ.Χωραφίων - Προμηνύουν καταλήψεις κτιρίων και νέα μπλόκα στα Χανιά

Για 21η μέρα, αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών συνεχίζοντας τον συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, για περίπου 10 λεπτά, στις 12 και 5 το απόγευμα καθημερινά.

Την ίδια ώρα, αγροτοκτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στο μπλόκο του Κλαδισού, προσανατολίζονται σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις τις οποίες θα αποφασίσουν τις επόμενες ώρες. Ωστόσο προμηνύουν ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο ασφαλιστικό, ενδεχομένως μεταφέροντας το μπλόκο σε άλλο σημείο των Χανίων, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα καταλήψεις κτιρίων. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τον χαιρετισμό του Μανούσου Σταυριανουδάκη, προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων στην συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα.
 

 

Ανακοίνωση αγροτοκτηνοτρόφων από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΘΗΜΝΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ, ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ, ΚΑΙΝΑΣ, ΜΕΣΚΛΩΝ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ, ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ

Χαιρετίζουμε τoυς μικρομεσαίους αγρότες από τα Χανιά, που μαζί με εργατοϋπάλληλους, άνεργους και συνταξιούχους, επαγγελματίες, έμπορους και βιοτέχνες, επιστήμονες, νέους και γυναίκες που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη αγωνιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Με την οργάνωση αυτής της μεγάλης κινητοποίησης στην πρωτεύουσα της χώρας αποδείξαμε ότι μπορούμε, με επιτυχία, να συντονίζουμε σε πανελλαδικό επίπεδο και να  κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, εναλλάσσοντας τις μορφές πάλης, ώστε να απαντάμε στις μεθοδεύσεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν να υπονομεύσουν, να ξεστρατίσουν και να σταματήσουν τον αγώνα μας. Κι αυτή η επιτυχία έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι ένα “σταθερό δεδομένο” και για τη συνέχεια. 

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη μας, να την κλιμακώνουμε όποτε κι όπως χρειαστεί, με διάφορες μορφές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας.

Η αγωνιστική μας αποφασιστικότητα και ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, στην κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι όποτε και να φέρει αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα για ψήφιση θα μας βρίσκει αγωνιστικά μπροστά της. 

Δεν πρόκειται να κουραστούμε ν' αγωνιζόμαστε.  Κι ας  μην κάνει το λάθος να νομίζει ότι θα κουραστούμε και θα παρατήσουμε τον αγώνα. Δεν θα βρει ανοιχτούς τους δρόμους να περάσει τα μέτρα εξόντωσής μας. 

Επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της  ΕΕ στο λαιμό μας” δεν θα πάμε. Γι' αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιός θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου  κι ύστερα, μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι θέλουμε “να τα βρούμε με την κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει ο αγώνας”.        

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση. Όχι, όμως, στη βάση των εξοντωτικών κυβερνητικών σχεδίων, αλλά για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων που προβάλλουμε κι αφορούν στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Για παράδειγμα ζητάμε κατάργηση τεκμηρίων και να υπάρχει αφορολόγητο για τους αγρότες και για όλους. Επιμένουμε σ' αυτή την εύλογη απαίτησή μας, αλλά η κυβέρνηση δεν μας απαντάει αν θα υπάρξει αφορολόγητο και πόσο και μας κατηγορεί κι από πάνω ότι είμαστε κατά του διαλόγου. 

Όμως, εμείς κοντά στον ένα μήνα που βρισκόμαστε στα μπλόκα, διάλογο κάνουμε. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους συμμάχους μας, με τους οποίους έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, κοινά προβλήματα και αιτήματα. Διάλογο κάνει και η κυβέρνηση τόσο καιρό, αλλά με τους δικούς της συμμάχους και δικούς μας αντιπάλους: Την ΕΕ και το ΔΝΤ που ζητούν ακόμα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας.

Διαμηνύουμε  προς την κυβέρνηση και σ' όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε..

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5μμ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ...