Από την Επισκοπή Ηρακλείου είναι το «αφεντικό» της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας-στην οποία υπάγεται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- που μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα από δύο σημαντικές υποθέσεις, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Πρόκειται για τον 54χρονο υποστράτηγο, Αδαμάντιο Σταματάκη, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον καταρτισμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Αν και διατηρεί χαμηλό προφίλ, ο Ηρακλειώτης αξιωματικός έχει πετύχει να βρίσκεται σε νευραλγικές θέσεις στο Επιτελείο του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ενώ πρόσφατα διατέλεσε και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών, το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους τεσσάρων διωκτικών Αρχών (Αστυνομία, Λιμενικό, ΥΠΕΕ και Τελωνειακές Υπηρεσίες).

Η επιτυχημένη θητεία του στην συγκεκριμένη υπηρεσία-πραγματοποίησε αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό για την πάταξη διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών – σε συνδυασμό με το ήθος και την εντιμότητα του ήταν εκείνα τα στοιχεία που τον «έχρισαν» ως τον καταλληλότερο άνθρωπο να ηγηθεί μίας υπηρεσίας στην οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η κυβέρνηση αφού στοχεύει στην πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.

«Αυτή τη στιγμή η οικονομική αστυνομία ασχολείται με δύο σοβαρές υποθέσεις. Μία διεθνούς ενδιαφέροντος και μία στο εσωτερικό της χώρας, στις οποίες ερευνά και τραπεζικούς λογαριασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής, ο οποίος υπογράμμισε ότι η νέα υπηρεσία θα έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση μέσω του Υπουργείου Οικονομικών στους λογαριασμούς υπόπτων με την προϋπόθεση να έχει διαταχθεί σε βάρος τους διαδικασία προανάκρισης.

Πατρις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook