Δια χειρός του γενικού γραμματέα της ΠΑΕ, Μανώλη Τσιριτάκη, ο Φανούρης Γουνδουλάκης παρέλαβε το μεσημέρι της Τρίτης το βραβείο "Best Goal" της 21ης αγωνιστικής.

Ο έμπειρος επιτελικός μέσος είχε ανοίξει τον δρόμο για τη σπουδαία νίκη του Πλατανιά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με το εξαιρετικό σουτ, έπειτα από "κομπίνα" σε εκτέλεση κόρνερ με τον Μενδρινό.


Ο κ. Τσιριτάκης μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε τα εξής: «Το βραβείο στην Φανούρη αντικατοπτρίζει την αγωνιστική συνέπεια που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια στη Super League. Αυτό ιδιαιτέρως όμως που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο χαρακτήρας του Φανούρη όλα αυτά τα χρόνια κοσμεί τα γήπεδα της Super League».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και για τη νέα σεζόν: «Νομίζω ότι είναι κοινώς παραδεχτό ότι φέτος έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλες τις χρονιές στη Super League. Εχουμε ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή από τόσο νωρίς και θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να ευχαριστιέται ο κόσμος και για του χρόνου νομίζω ότι ο στόχος δεν θ’ αλλάξει. Θα παραμείνει ο ίδιος, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να χτίσουμε μία ομάδα η οποία θα έχει πάλι μια εύκολη παραμονή».

Το… τιμώμενο πρόσωπο από την πλευρά του ανέφερε τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τον κ. Μανόλη (Τσιριτάκη) για τα λόγια του. Σαν ποδοσφαιριστής θέλω να πω ότι ο Πλατανιάς έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορείς να σκέφτεσαι μόνο το ποδόσφαιρο κι εμείς σαν ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε τα παραδείγματα προς τα νέα παιδιά. Ηταν πράγματι ένα ωραίο γκολ, η αλήθεια είναι ότι έχω πετύχει κι άλλα ωραία γκολ και η αλήθεια είναι ότι έχω… χάσει κι εύκολα γκολ αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να δουλεύω κάθε μέρα στην προπόνηση έτσι ώστε να βοηθάω την ομάδα μου είτε αυτό είναι με γκολ, με μια πάσα ή με μια άμυνα, τα πάντα ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της, τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και δεν μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας αλλά την ομαδική προσπάθεια».

Για την παραμονή που ουσιαστικά έχει επιτευχθεί και το αν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο ο Πλατανιάς: «Με το αν δεν γίνεται δουλειά. "Αν" είχαμε κερδίσει… Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε οκτώ παιχνίδια μπροστά μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να το κοιτάξουμε το καθένα ξεχωριστά. Εχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, η ομάδα του Παναιτωλικού είναι πολύ ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα τον β’ γύρο, παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό που πρέπει να κάνουμε και το έχω τονίσει ξανά, είναι να κατεβάσουμε το κεφάλι. Φυσιολογικά, όχι μαθηματικά, έχουμε πετύχει τον στόχο της παραμονής αλλά πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν θα έβαζα κάποιο στόχο, να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι να προσπαθήσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να μαζεύουμε βαθμούς και θα δείξει…».

Για τη διαφορά που έχει φέτος ο Πλατανιάς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Σίγουρα αυτό πιστώνεται στον προπονητή μας, τον κ. Παράσχο. Νομίζω ότι φαίνεται το ομαδικό πνεύμα που υπάρχει στην ομάδα. Δεν βλέπω κάποιον παίκτη, στα μάτια μου, που να ξεχωρίζει. Οποιος μπαίνει, αποδίδει το ίδιο καλά όσο τον προηγούμενο και αυτό οφείλεται στον προπονητή μας. Δεν μπορώ να μπω σε συγκρίσεις γιατί πέρσι υπήρχαν άλλες ομάδες που δεν έπαιζαν καν στο πρωτάθλημα από ένα σημείο και μετά. Το θέμα είναι ότι φέτος αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο, πρέπει να είμαστε σοβαροί και ταπεινοί και να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, έχουμε οκτώ παιχνίδια ακόμα και η επιτυχία από την αποτυχία είναι πάρα πολύ κοντά. Αυτό πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Να δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε να χαρούμε στο τέλος και να έχουμε πετύχει ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για την "κομπίνα" στο γκολ: «Αυτή την "κομπίνα" την είχαμε ξανακάνει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και δεν πέτυχε ή μάλλον πέτυχε αλλά χάθηκε το γκολ. Αυτός που είχε σουτάρει ήταν ο Κουλιμπαλί. Το ξαναδοκιμάσαμε στο επόμενο παιχνίδι, αυτή τη φορά σούταρα εγώ. Ήταν μια πολύ καλή πάσα από τον Κώστα Μενδρινό και πετύχαμε αυτό το ωραίο γκολ. Προσωπικά αυτό το γκολ θα ήθελα να το αφιερώσω στον πνευματικό μου πατέρα που με ενισχύει στην ορθόδοξη πίστη μου».