Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.                                      

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:                                                                                               

“Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι η απαίτηση για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τα Τμήματα Ένταξης. Με ένδυμα «συνεκπαίδευσης», «διάχυσης του έργου των εκπαιδευτικών των Τ.Ε. στο σύνολο της σχολικής μονάδας», υπεράσπισης των «θεμελιωδών δικαιωμάτων των μαθητών για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποιήσεις», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει τη γυμνή αλήθεια. Ότι, δηλαδή, προσαρμόζει το ρόλο των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης στα οικονομικά δεδομένα και την τακτική εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων με πολλαπλούς ρόλους με ζητούμενο την κάλυψη κενών χωρίς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επίσης, σκοπός της διαμαρτυρίας είναι η ανάδειξη και η απαίτηση από τους αρμόδιους φορείς για άμεση επίλυση των ελλείψεων που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στα σχολεία του νομού μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Συγκεκριμένα:

1.Δάσκαλοι (ΠΕ 70) : 27

7.Γερμανικών:3
 

2. Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60) : 22

8.Θεατρικής Αγωγής:2
 

3. Αγγλικών (ΠΕ 06) : 18

9.Εικαστικών:1
 

4.Φ. Αγωγής (ΠΕ 11) : 13

10. Πληροφορικής: 2

5.Μουσικής(ΠΕ16):1
 

11. Τμήματα ένταξης : 5

6.Γαλλικών:4
 

12.Παράλληλη στήριξη: 50

Η Δημόσια Εκπαίδευση είναι υπόθεση όλων !  !  !”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook