Για τρίτη μέρα χωρίς νερό παραμένει το χωριό Ασκορδαλού, του δήμου Πλατανιά με τους κατοίκους να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες.

Η διακοπή στην υδροδότηση έγινε την Κυριακή το απόγευμα, ενώ η αρμόδια υπηρεσία, η ΔΕΥΑΒΑ ενημερώθηκε για το πρόβλημα την Δευτέρα το πρωί.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΒΑ, μετέβη στην περιοχή και έπειτα από πολλές ώρες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, διαπιστώθηκε ότι η πηγή του προβλήματος ήταν μια βλάβη σε αγωγό που μεταφέρει το νερό απο την γεώτρηση στην δεξαμενή υδροδότησης της περιοχής. 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ Σταματάκης, στο Flashnews,gr, το σημείο της βλάβης είναι αρκετά δύσβατο και αρχικά επιχειρήθηκε να βρεθεί εναλλακτική λύση ώστε να δοθεί έστω και λίγο νερό στους κατοίκους, πριν γίνει οριστική επιδιόρθωση της ζημιάς. Ωστόσο, πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς καθόλου νερό εδώ και τρεις ημέρες ενώ, παρόλο που η βλάβη εντοπίστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης την Πέμπτη το πρωί.

Σε επίμονη ερώτηση του Flashnews.gr, γιατί αφού εδώ και τρεις μέρες έχει διαπιστωθεί η αιτία που οδήγησε στη διακοπή της υδροδότησης, το συνεργείο θα ξεκινήσει την επιδιόρθωση της βλάβης αύριο, μετά δηλαδή από τέσσερις ημέρες, ο κ. Σταματάκης απάντησε ότι το δύσβατο της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι αύριο μπορεί να μεταβεί ο εργολάβος στο σημείο, έχουν οδηγήσει σε αυτήν την καθυστέρηση.

Στον κ. Σταματάκη, μεταφέραμε την απορία κατοίκων του χωριού, οι οποίοι διερωτώνται αν αυτή η βλάβη είχε γίνει στο Γεράνι ή στον Πλατανιά, οι αρμόδιοι θα άφηναν τις περιοχές αυτές χωρίς νερό για τόσες ημέρες; Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ απάντησε ότι η καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης δεν οφείλεται σε αδιαφορία αλλά στις συνθήκες που περιγράφησαν παραπάνω.

Τελος, σύμφωνα με εκτιμήσεις η υδροτηση του χωριού, εκτιμάται ότι θα γίνεται κανονικά από την Πέμπτη το μεσημέρι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook