Την καταδίκη των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και τη στηλίτευση της στάσης της Τουρκίας που στηρίζει τους τρομοκράτες του DAESH ζήτησε με την Ομιλία του στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για την κατάσταση της Λιβύης την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς,

Στην τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι «αποτέλεσμα της εμπόλεμης κατάστασης στη Λιβύη είναι ο εξαναγκασμός χιλιάδων ανθρώπων να εγκαταλείψουν την χώρα, εντείνοντας τις μεταναστευτικές ροές. Επομένως είναι σαφές ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αντιταχθούν στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που παρατηρούνται καθημερινά στη χώρα, καθώς και σε κάθε ενέργεια που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, πρέπει να στηλιτευτεί η στάση της Τουρκίας που στηρίζει τους τρομοκράτες του DAESH που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη».

Ο Νότης Μαριάς ανέλυσε την τρέχουσα οικονομική και πολιτική αποσύνθεση της Λιβύης που πλήττει τον ήδη καταπιεσμένο λαό της χώρας και επεσήμανε ότι «οι τρομοκράτες του DAESH, οι οποίοι έχουν εδραιώσει την επιρροή τους στη χώρα μετά την ανατροπή του Καντάφι το 2011, συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τον βομβαρδισμό του λιμενικού, αλλά και πετρελαϊκού σταθμού Ες Σίντερ προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου. Παρατηρούμε ακόμα και σήμερα επιθέσεις εναντίον σημαντικών πετρελαϊκών υποδομών, οι οποίες έχουν κεφαλαιώδη σημασία για την ευημερία του πληθυσμού της Λιβύης, αφού το 80% του ΑΕΠ εξαρτάται από τον πετρελαϊκό τομέα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook