Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης συναντήθηκε στη Δευτέρα 15-02-2016 με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη.

Στην ανακοίνωση της ΠΕΝΑΑ αναφέρεται:

“Στο πλαίσιο των προκαθορισμένων δράσεων ενημερωτικού χαρακτήρα και διαλόγου που έχει αναπτύξει η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας το τελευταίο χρονικό διάστημα με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιφέρειας Κρήτης για τα άκρως επείγοντα και επίκαιρα θέματα που απασχολούν την περίοδο αυτήν τον κλάδο μας, αντιπροσωπεία της ένωσής μας  συναντήθηκε την Δευτέρα 15-2-2016 με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου κ. Βαρδάκη Σωκράτη.

Η συζήτηση κινήθηκε σε δύο άξονες αυτόν που αφορά το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και τον άλλο που αφορά την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα συζήτησης ο κ. Βαρδάκης μας προέτρεψε να επανέλθουμε με διορθωτικές προτάσεις επί του κυβερνητικού σχεδίου, τις οποίες εφόσον αξιολογήσει και διαπιστώσει ότι αφενός πληρούν τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αφετέρου ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες οικονομικές συγκυρίες, και θα τις στηρίξει αλλά και θα τις προωθήσει κατάλληλα, δεδομένου ότι τυγχάνει μέλος της αρμόδιας επιτροπής και ως εκ τούτου έχει την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης επί του φλέγοντος ζητήματος. Δήλωσε επίσης ότι είναι δεκτικός για μία δεύτερη σειρά επαφών και διαλόγου επάνω στις προτάσεις μας για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, τόσο με το σωματείο μας όσο και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης μας ανέφερε ότι ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει κατ’ ίδιαν συναντήσεις με μέλη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας και συγκλίνει στην προώθηση ενός μοντέλου που θα προάγει την ουσιαστική αστυνόμευση και όχι απαραίτητα τη διατήρηση κάποιων αστυνομικών τμημάτων απλά για τους τύπους.

Τέλος, δήλωσε ότι αναγνωρίζει το δύσκολο έργο μας, τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας, αλλά και την υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη και την κοινωνία ευρύτερα, γεγονός που καθιστά και δίκαια τα αιτήματά μας για μια προσεχτικότερη αντιμετώπιση των ασφαλιστικών μας αιτημάτων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook