Στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην τροπολογία που καταργεί τα τμήματα ένταξης συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Αφήνουν χιλιάδες μαθητές από λαϊκές οικογένειες χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση!

Καταργούν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και τα Τμήματα Ένταξης!

Το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε 11/2  καταργεί τα Τμήματα Ένταξης , ενώ σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή,  ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά η Πρόσθετη Διδακτική  Στήριξη για Λύκεια και ΕΠΑΛ διότι το Υπουργείο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια.

Κι όλα αυτά τη στιγμή  που υπάρχουν  περίπου 3.000 κενά  εκπαιδευτικών πανελλαδικά και χιλιάδες αιτήματα για παράλληλη στήριξη δεν καλύφθηκαν. Στον αέρα βρίσκεται επιπλέον και το πρόγραμμα ενισχυτικής στα Γυμνάσια, αφού δεν έχουν δοθεί  ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης, τη στιγμή που βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς.  Η κυβέρνηση με τη στάση αυτή  έρχεται στην πράξη να ενισχύσει τη μαθητική διαρροή και να μεγαλώσει τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία.

Το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε ήδη το ξήλωμα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από τα Τμήματα Ένταξης και τα προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας: «ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός τους περιβάλλοντος της τάξης τους … η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».

Ουσιαστικά, δρομολογείται η κατάργηση των Τ.Ε αλλά και η παντελής απουσία στοιχειωδών μέτρων για τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, που  έχουν χτυπηθεί ανελέητα από την κρίση και την ανεργία. Μπροστά στον «εξορθολογισμό του κόστους εκπαίδευσης» με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, αλλά και στη στρατηγική της ΕΕ για τη λεγόμενη «ένταξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία.

Άμεση ίδρυση και επέκταση των Τμημάτων Ένταξης με άμεσους μόνιμους διορισμούς του αναγκαίου προσωπικού.

Να ξεκινήσει άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ. σε όλη τη χώρα.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι μόνιμοι καθηγητές ώστε την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων  να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 14.00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook