Τη λήψη άμεσων μέτρων για το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής ζήτησε στις 2/2/2016 σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η αδήλωτη εργασία είναι συνυφασμένη με όλη τη διαδικασία απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Είναι συνυφασμένη με την τεράστια ανεργία η οποία υπάρχει και την πίεση εκ μέρους των εργοδοτών να υπάρχει μαύρη εργασία.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα, αδήλωτη εργασία σημαίνει και τεράστια απώλεια εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτό το βλέπουμε, ειδικότερα, στην Ελλάδα που έχουμε μία τεράστια εισφοροδιαφυγή. Μια εισφοροδιαφυγή η οποία υπονομεύει την όλη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «κατά την άποψή μου, βεβαίως, εάν θέλει το κράτος, μπορεί να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και αυτό μπορεί να το κάνει αποτελεσματικά…. Και εκεί πρέπει να στοχεύσουμε για να υπάρξει πραγματικά χτύπημα της αδήλωτης εργασίας και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.» Για το λόγο αυτό συμπέρανε ότι το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής πρέπει να ανήκει στην αρμοδιότητα των κρατών-μελών παρότι εκτίμησε ως θετική τη σχετική συζήτηση που διεξάγεται σε επίπεδο Ε.Ε., την ανταλλαγή καλών πρακτικών καθώς επίσης και τη διαμόρφωση εκ μέρους της Κομισιόν της σχετικής υπό συζήτηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook